16:44 06.12.2017

Тариф на розподіл газу не дозволяє волинянам одержувати якісні послуги - ПАТ "Волиньгаз"

2 хв читати

Діючий нині тариф ПАТ «Волиньгаз» на послуги з розподілу природного газу покриває ринкову вартість послуг компанії лише частково. На відкритих слуханнях компанія оприлюднила проект тарифу, який дасть можливість споживачам отримувати якісні послуги. До слова, інше питання, яким стурбовані українці – ціна на газ, як відомо, не зростатиме в цьому опалювальному сезоні.

Діюча система тарифоутворення позбавляє ПАТ «Волиньгаз» можливості підвищувати якість послуг. Вартість матеріалів та робіт для забезпечення роботи газорозподільної системи щороку зростає. І компанії дедалі складніше забезпечувати безаварійну та безперебійну роботу газових мереж.

 «Тариф, який сьогодні отримує ПАТ «Волиньгаз», лише на 35% покриває реальні затрати на послуги з розподілу та постачання газу. В ньому не відображене суттєве зростання вартості матеріалів і обладнання, яке підприємство використовує в своїй виробничій діяльності», - зазначає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Неповне покриття ринкової вартості послуг ПАТ «Волиньгаз» відбивається й на якості послуг для споживачів. Зокрема, тих, що закладені в тарифі. Наприклад, періодична повірка та ремонт лічильників є невід’ємною частиною послуг. Ці кошти передбачені в тарифі. Для вчасного проведення повірки індивідуальних лічильників ПАТ «Волиньгаз» потрібно 1,6 млн. грн. Зараз на це передбачено тільки 831 тисячу гривень.

Або заміна лічильників, непридатних для подальшого використання. Для того, щоб замінити прилади обліку, які експлуатуються понад 20 років компанії необхідно 2,2 млн. грн. Зараз на ці потреби коштів нема. Тому якість послуг, які отримують споживачі, залишається незмінною.

Задля забезпечення прозорості в прийнятті рішення щодо перегляду тарифу, ПАТ «Волиньгаз» провело відкриті слухання проекту тарифу. Його розмір який дасть можливість підвищувати якість послуг і надавати їх в повному обсязі. Слухання відбулися за участю представників міцевої влади. Результати зустрічі, оформлені відповідним протоколом, та обґрунтування щодо перегляду розміру тарифу, компанія направила на розгляд НКРЕКП.

Щодо іншого питання – ціни на газ, як відомо, в цьому опалювальному сезоні вона підвищуватися не буде. В державному бюджеті України на 2018 рік закладена ціна на газ на рівні 2017 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА