14:25 11.12.2017

Діючий тариф не дає можливості ПАТ "Миколаївгаз" покращувати якість послуг

3 хв читати

24 листопада у ПАТ "Миколаївгаз" відбулися відкриті слухання пропонованої структури тарифу на послуги розподілу природного газу, необхідного для забезпечення безаварійного розподілу природного газу по території Миколаївської області на 2018 рік. Нині встановлений тариф покриває потреби компанії лише на 37%.

Діючий зараз розмір тарифу розподілу природного газу для ПАТ "Миколаївгаз" не дає компанії можливості розвиватись, покращувати якість надання послуг і навіть виконувати деякі види робіт, закладені в інвестиційній програмі компанії, в повному обсязі.

Неповне покриття ринкової вартості послуг ПАТ "Миколаївгаз" відбивається і на якості послуг для споживачів. Зокрема, тих, що закладені в тарифі. Наприклад, періодична повірка та ремонт лічильників є невід’ємною частиною послуг. Ці кошти передбачені в тарифі. Для вчасного проведення повірки індивідуальних лічильників ПАТ "Миколаївгаз" потрібно понад 2 млн. гривень. Зараз на це передбачено тільки 1,3 млн. гривень.

"Діючим тарифом передбачено проведенння щорічної повірки 40 тис. лічильників. Але коштів, закладених в діючому тарифі, вистачає тільки половині споживачів. І з кожним роком кількість приладів, що потребують перевірки, тільки зростає, – говорить фінансовий директор ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Чеберяк.

Складна ситуація і з впровадженням комерційного обліку газу. Для того, щоб вирішити гостре питання щодо встановлення індивідуальних лічильників газу у помешканнях споживачів, обсяг фінансування необхідно збільшити до 21,8 млн. гривень. Хоча зараз на це передбачено тільки 10,6 млн. гривень.

Для того, щоб компанія мала можливість підвищувати якість послуг і надавати їх в повному обсязі, ПАТ "Миколаївгаз" розробило проект тарифу на 2018 рік.

"Зважаючи на збільшення вартості матеріальних ресурсів, економічне становище та інфляційні процеси, пропонована нами структура тарифу є оптимальною. Результати обговорень ми направили до НКРЕКП, яка прийматиме остаточне рішення щодо  внесення змін до структури нашого тарифу на послуги розподілу природного газу", - резюмує Дмитро Чеберяк.

Публічні слухання пройшли за участі представників місцевої влади. Результати зустрічі, оформлені відповідним протоколом, а також обґрунтування щодо перегляду розміру тарифу, компанія направила на розгляд НКРЕКП.

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 80 млн. грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА