13:42 13.12.2017

"Київоблгаз" нагадує: в холодну пору року підвищується ризик отруєння чадним газом

2 хв читати

ПАТ "Київоблгаз" попереджає мешканців Київщини про небезпеку, пов’язану з використанням природного газу в осінньо-зимовий період, зокрема підвищення ризику отруєння чадним газом. Компанія наголошує на забороні використання електровитяжки при роботі димохідних газових приладів та необхідності регулярно провітрювати приміщення.

Більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом, відбувається через порушення споживачами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, зокрема з використанням  для обігріву газової плити й духовки.

"Для того, щоб спалити 1 кубометр газу потрібно близько 10 кубометрів повітря. А для нормального функціонування людського організму одній людині необхідне свіже повітря в середньому об'ємі 60 метрів кубічних за 1 годину. Воно повинно звідкись надходити, - зазначає технічний директор ПАТ "Київоблгаз" Павло Кишкар, - Якщо конфорка горітиме при зачиненому вікні, жодна вентиляційна система не в змозі забезпечити потрібну циркуляцію повітря, що збільшує ризик отруєння чадним газом".

Також він звертає увагу на те, що не можна встановлювати електровитяжку зі штучним спонуканням у приміщенні, де є газові прилади з відведенням продуктів згорання в димохід. Якщо одночасно працюють електровитяжка і газовий прилад (димохідна газова колонка або котел), то чадний газ, який утворюється під час роботи приладу, не виводиться в димохід, а надходить через зворотню тягу і накопичується в приміщенні. Потрібно регулярно провітрювати приміщення, де працюють газові прилади.

Тому ПАТ "Київоблгаз" закликає своїх клієнтів в холодну пору року особливо дотримуватись правил використання природного газу в побуті, стежити за наявністю тяги в димоході та не обігрівати приміщення за допомогою плит і духових шаф.

ПАТ "Київоблгаз" нагадує про обов’язкову необхідність перед використанням побутових газових приладів перевіряти наявність тяги. Присутність тяги свідчить про те, що канал чистий, повітря добре циркулює. Якщо ж тяги немає – це сигнал до того, що димохід засмічений (льодом або сажею), потрібно припинити користування газовими приладами і звернутися до спеціалізованих організації, що прочищають димові і вентиляційні канали. Ці організації повинні мати відповідну ліцензію та дозвіл територіального управління Держпраці в Київській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА