08:43 29.12.2017

"Чернігівгаз" щомісяця фіксує майже 160 тис. контрольних показань лічильників

2 хв читати

Впродовж 2017 року представники "Чернігівгазу" зафіксували понад 1,5 млн показань побутових лічильників. 108 контролерів газової компанії щомісяця в середньому обходять близько 260 тис. домоволодінь, що становить 77% від загальної кількості споживачів.

 

Зняття контрольних показань лічильників проводиться задля уникнення розбіжностей в розрахунках за спожитий газ та контролю за коректністю роботи приладів обліку. Воно здійснюється фахівцями відділу інспектування ПАТ "Чернігівгаз" з відповідною періодичністю. Згідно Кодексу ГРМ, контрольна перевірка проводиться не рідше аніж раз на півроку. Для цього компанія розробляє графіки обходів. Окрім того, кожен споживач має щомісяця самостійно фіксувати показання та передавати їх з 1 по 5 число до газорозподільної компанії.

"Залежно від населеного пункту, в середньому кожен контролер щодоби знімає показання 85 приладів. До цієї роботи також можуть бути задіяні фахівці інших служб – майстри, слюсарі, або персонал, що знімає лічильники на повірку. Для підтвердження достовірності даних, працівники можуть проводити фотофіксацію лічильника на мобільний телефон", - зазначив начальник відділу інспектування "Чернігівгазу" Євгеній Сахно.

 

Представники газової компанії радять завжди допускати фахівців до огляду приладів обліку і звірки контрольних показань, адже це передбачено законодавством і передусім важливо для самих споживачів. У випадку помилки при передачі даних, або взагалі за їх відсутності, показники лічильника, зафіксовані контролером, стають підставою для проведення перерахунку обсягів спожитого газу. В подальшому це допомагає уникнути розбіжностей в розрахунках.

 

Окрім індивідуальних лічильників, персонал відділу інспектування контролює облік споживання газу за будинковими лічильниками. Наприкінці місяця спеціалісти виїжджають на кожну з 267 багатоповерхівок, які не обладнані системою дистанційної передачі даних. Бути присутніми при контрольному знятті мають право представники балансоутримувача або власника будинку, ОСББ, тощо.

 

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Чернігівгаз" є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів

Нашими споживачами є понад 350 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ "Чернігівгаз" є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА