09:31 16.01.2018

Споживання газу у 2017 році на Вінниччині скоротилось на 2%

2 хв читати

В минулому році використання газу в Вінницькій області зросло тільки серед промислових споживачів. Загальні обсяги споживання по області при цьому знизились майже на 16 млн. куб.м

Згідно даних ПАТ "Вінницягаз", в 2017 році  обсяги  використання газу в області усіма  категоріями споживачів знизились на 2% у порівнянні з минулим роком. Торік газорозподільна компанія доставила всім категоріям споживачів 821,5 млн. куб. м. газу.

Єдина категорія споживачів, яка продемонструвала позитивну динаміку, промисловість. Підприємства спожили на 15 млн. куб. м. більше, що на 9,3% вище за показники 2016 року. Всі інші споживачі зменшували обсяги споживання газу.

Бюджетні організації скоротили використання газу на 7,4%. Це на 1,3 млн. куб. м. газу менше, ніж за 12 місяців 2016 року. На 7% зменшили споживання газу побутові споживачі. Для них було протранспортовано трохи більше 500 млн. куб. м газу. Знизили використання  газу більше ніж на 3 мільйони  кубометрів і теплопостачальні підприємства. Що на 2,7% менше, ніж за аналогічний період 2016 року.

 "Тарифна виручка компанії залежить від обсягів доставленого споживачам газу. Тому скорочення споживання призводить до недоотримання ПАТ "Вінницягаз" коштів для фінансування інвестпрограмми та модернізацію газорозподільних мереж Вінниччини, -  зауважує  технічний директор  ПАТ "Вінницягаз"  Володимир Білаш.

Газотранспортна система потребує постійного контролю за її станом і функціонуванням. Поступове збільшення протяжності мереж потребує додаткових витрат на їх розвиток і обслуговування, а старіючі газогони – капіталовкладень в поточні та капітальні ремонти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА