12:01 06.02.2018

Тематична конференція Business, Innovations, Education – 2018

4 хв читати

У сучасному мінливому світі людині потрібно вчитися все життя і не виключено, що кілька разів кардинально змінювати професію. Такого висновку дістались учасники тематичної конференції Business. Innovation. Education 2018 організованою "Домом інновацій", яка відбулася 3 лютого в Києві.

Кілька сотень власників малого та середнього бізнесу, а також людей, які ще тільки збираються відкрити свої компанії, зібралися 3 лютого в столичному МВЦ, щоб дізнатися про основні тренди бізнес-освіти.

У своєму вітальному слові директор "Дому інновацій" Олександр Кульвановский зазначив, що конференція - не тільки спосіб отримати корисну інформацію, а й нетворкінг. Він закликав усіх учасників спілкуватися, знайомитися, обмінюватися контактами.

Тематична конференція «Бізнес.Освіта.Інновації-2018»

Протягом усього дня кращі фахівці ділилися своїми знаннями і вміннями. Так, Тарас Панченко, доцент факультету комп'ютерних наук і кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, президент Групи експертів Hackathon, розповів, яким чином хакатони стимулюють бізнес і освіту. Олег Катюхін, фахівець з нейротехнологій в бізнесі і нейромаркетингу та  менеджменту, повідав, як за допомогою нейротехнологій краще продати той чи інший товар або послугу. Всім, хто цікавиться трендами інтернет-маркетингу, а це переважна частина аудиторії, була корисна доповідь Антона Воронюка, директора з розвитку бізнесу WebPromo. З огляду на ситуацію, в якій зараз знаходиться Україна, особливо актуальним була доповідь Дмитра Шестакова, керуючого партнера Innovations Development Platform, компанія якого займається впровадженням інновацій в оборонному секторі. Тим, хто хоче продавати свої продукти на Amazon, багато корисної інформації можна було отримати з доповіді Ігоря Герасимова, засновника "Amzhub".

Особливими знаннями поділився з учасниками конференції гість з Польщі Samuel P.N.Cook, засновник "James Cook Media". Його компанія допомагає бізнесменам зі Східної Європи виходити на західний ринок, використовуючи унікальну піар-технологію Storytelling. Дуже досвідчений спікер-викладач, бізнес-консультант, кандидат наук, доцент, маркетолог, декан  Kiev Business School, Михайло Крикунов розповів учасникам конференції, що жоден бізнес не застрахований від помилок. Їх роблять всі. І помилки є приводом для навчання. З них треба робити своєчасні і правильні висновки.

Які саме знання знадобляться в 2018 році і де ці знання можна отримати? На ці питання відповіли учасники панельної дискусії "Освіта для бізнесу: необхідність чи модний тренд?".

Так, кандидат наук, доцент, маркетолог, декан Kyiv Business School Михайло Крикунов підкреслив, що один з найважливіших навичок - це навик вчитися. Співзасновник School of ME, доктор філософії і бізнес-консультант Артем Корнецький додав, що змінюється і сама роль викладача: зараз йому доводиться зводити споживача навчальної послуги з бізнесом. Тому студенти, яким він викладає, в рамках навчання стають консультантами підприємств і тренуються в реальних умовах.

 

Будь-якому фахівцеві, навіть якщо він працює в дуже вузькій сфері, важливо застосовувати навички з суміжних сфер. Наприклад, маркетинг в HR, PR в HR. Це підвищує ефективність і дозволяє прискорити процеси. Таку думку висловила співзасновник Вищої школи комунікацій Евеліна Хмелевська. Для керівників великих підприємств однією з форм навчання може виявитися обмін інформацією з співробітниками, відповідальними за певні напрямки. Про це говорив меценат, бізнесмен, засновник "Дому інновацій" Ігор Янковський. При цьому, щоб не відстати від темпів розвитку технологій і залишатися висококласним фахівцем необхідно кожні півроку проходити перепідготовку і весь час стежити за новими розробками у вашій галузі.

Партнер венчурного фонду BORSCH Ventures, Координатор Національної Ради з розвитку інновацій при Кабінеті Міністрів України Алла Олійник поділилася своїм набором інструментів, необхідних для росту і саморозвитку. І на перше місце вона поставила знання англійської мови. За її словами, це дає можливість отримувати інформацію від першоджерел і завдяки цьому оперативно отримувати найсвіжішу  інформацію з-за кордону. Модератор заходу, маркетолог, стратег, консультант і викладач Антон Волнянський підсумував, що сенс навчання в тому, щоб ставати краще і застосовувати знання в бізнесі. Навчання заради навчання - це давно не цікаво.

З цим погодився і співвласник журналу "Бізнес", соінвестор проекту "Український бізнес хаб" Володимир Чеповий. За його словами, навіть бізнес знаходиться в пошуку нових сенсів. Тому в світі набуває популярності тренд impact investment - інвестицій в проекти, які не дають особливого прибутку, але допомагають змінити світ на краще. "Це те, що зараз нам потрібно – імпакт інвестиції, які впливають на навколишнє середовище, соціальну сферу, екологію. Ці інвестиції спрямовані не тільки на бізнес і заробіток грошей, але це також впливає і на наше життя. Тобто ви можете інвестувати, заробляючи і змінюючи, що призводить до формування абсолютно іншого суспільства, інших цінностей", - підкреслив Ігор Янковський.

З усіма матеріалами конференції докладніше можна ознайомитися на сайті https://innovationhouse.org.ua/ і фейсбук-сторінці "Дому інновацій" https://www.facebook.com/innovationhouse.org.ua/

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА