15:55 07.02.2018

У 2017 році ПАТ "Криворіжгаз" доставило споживачам понад 1 млрд. куб. м газу

2 хв читати

Загальний обсяг споживання газу на Криворіжжі в 2017 році склав 1,08 млрд. куб. м, що на 2% більше, в порівнянні з 2016 роком. Зростання споживання газу спостерігається вперше за останні п'ять років.

Збільшення споживання газу відбулося за рахунок промислових підприємств. У 2017 році вони отримали на 11% газу більше в порівнянні з 2016 роком. У натуральному вираженні обсяги споживання зросли на 70,3 млн. куб. м.

"Зростання обсягів протранспортованого газу в цілому не вплинуло на поліпшення фінансового стану ПАТ "Криворіжгаз", - зазначає директор комерційний Анна Ковпак. - Адже кошти, що надходять від клієнтів за розподіл газу - це єдине джерело фінансування всіх робіт з утримання газотранспортної системи, ремонту та обслуговування газових мереж, роботи аварійно-диспетчерської служби. Станом на сьогодні, тільки теплопостачальні підприємства мають заборгованість перед ПАТ "Криворіжгаз" в розмірі 7,2 млн. грн.".

 

Виробники тепла для населення знизили використання природного газу на 32,9 млн. куб. м. Це на 14% менше, ніж в 2016 році. Знизилося споживання газу населенням і бюджетними організаціями. Так побутові споживачі використали на 10% менше блакитного палива, а бюджетники - на 6%. Сумарно, ці групи клієнтів зменшили використання газу більш ніж на 15,5 млн. куб. м.

Нагадаємо, що з 2012 року споживання газу клієнтами ПАТ "Криворіжгаз" постійно знижувалося. Так, в 2015 році споживання газу впало на 19%, в 2016 - на 9%. Зниження обсягів розподілу газу протягом останніх п'яти років призводило до недоотримання тарифної виручки компанією, яка є єдиним джерелом фінансування робіт з обслуговування і модернізації газових мереж.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ "Криворіжгаз" є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують майже 300 000 сімей і 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. ПАТ "Криворіжгаз" входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 65 млн. гривень.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА