15:17 09.02.2018

За 2017 рік працівники аварійної служби "Чернівцігазу" відреагували більше ніж 12 тисяч викликів

2 хв читати

Впродовж минулого року працівники АДС ПАТ "Чернівцігаз"  здійснили 12,2 тис. виїздів до споживачів природного газу. В середньому за добу на екстрений номер "104" надходить близько 200 аварійних заявок, більше половини з яких припадають на обласний центр.

Щодоби аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Чернівцігаз" приймає близько двох сотень викликів. Лише у м. Чернівці, де споживачами газу є понад 94 тисяч сімей, за добу аварійна бригада виїжджає на виклики в середньому до 30 разів.

"Для оперативної роботи та ліквідації аварій, працівники повинні мати усе необхідне – від матеріалів і обладнання, до заправленого автомобіля. Щороку заплановані витрати на потреби аварійної газової служби зростають. Це пов’язано із підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали та зношеністю техніки. З 16 автомобілів, які експлуатуються аварійно-диспетчерською службою "Чернівцігазу", 13 - потребують заміни", - зазначає начальник АДС ПАТ "Чернівцігаз" Юрій Андронійчук.

Експлуатація зношених автомобілів обходиться в середньому в два рази дорожче, аніж сучасних авто. Однак, заміна автотранспорту неможлива через діючу нині тарифну політику. Для того, щоб оновити автопарк аварійних машин компанії необхідно витратити близько 1,5 млн грн.

В порівнянні з 2016 роком, кількість викликів у 2017 році зменшилась на 11%. Загалом у 2017 році було здійснено 12,2 тис. виїздів. Найбільша кількість викликів зафіксована в м. Чернівці, Вижницькому та Кіцманському районах Чернівецької області.

Основною причиною звернень до аварійної служби є витоки газу на внутрішньобудинкових газових мережах. Так, впродовж 12 місяців минулого року аварійні бригади виявили та ліквідували 5,2 тис. витоків газу в будинках споживачів Чернівецької області, з них 2,3 в м. Чернівці.

За даними аварійно-диспетчерської служби найчастіше проблеми при користуванні природним газом у побуті виникають при самовільному встановленні, заміні газового обладнання, експлуатації абонентами газових приладів в неналежному технічному стані та недотримання вимог безпеки під час користування газовими приладами. У 2017 році нехтування правилами безпеки стало  причиною 15 випадків отруєння чадним газом.

Публічне акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ "Чернівцігаз" експлуатує 8 788 тис. км. газопроводів. У 2017 році підприємство протранспортувало близько 377,4 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА