09:09 15.02.2018

Мешканці Харківської області отримують різний по калорійності газ

2 хв читати

Весь обсяг палива, яке отримують домоволодіння регіону відповідає вимогам держстандарту. Проте калорійність газу в різних районах Харківської області змінюється в залежності від джерела його надходження.

Щомісячно ПАТ "Харківгаз" надає інформацію щодо якісних характеристик газу на 130 маршрутах його доставки споживачам. Споживачі Харківської області отримують газ з кількох напрямків: вітчизняних газовидобувних компаній – "Укрнафта" та "Укргазвидобування", а також з магістральних газопроводів "Укртрасгазу". Калорійність газу цих компаній відрізняється, але відповідає діючим стандартам.

В грудні місяці 2017 року, теплота згоряння палива коливалась від 8822 до 9675 ккал/м.куб. Газ з найвищим показником калорійності отримали мешканці Балаклійського та Валківського районів. Найменший показник калорійності зафіксовано в Чугуївському районі.

"Зазвичай, найвищу калорійність в Харківській області має газ отриманий з магістральних газопроводів добувних компаній. Менш калорійний газ, що подається з магістралей Укртрансгазу. В них змішується паливо власного видобутку та реверсний, європейський газ. За чисельними дослідженнями, весь газ в регіоні відповідає держстандартам. Але його параметри різні по кожному з маршрутів доставки споживачам", -  зазначив головний метролог ПАТ "Харківгаз" Георгій Жатов.

Якщо у клієнтів компанії виникають питання щодо якості газу, ПАТ "Харківгаз" радить, в першу чергу, перевірити технічний стан газового обладнання в будинку. Провести його профілактичне обслуговування або ремонт. Зазвичай, простий виклик фахівця допомагає усунути зауваження до якості газу, а експлуатація приладів стає більш ефективною та безпечною.

Заощадити також можливо шляхом встановлення нового обладнання з високою теплоефективністю. Нині, близько 200 тис. газових приладів в області є морально і фізично-зношеними.

В будь-якому випадку, кожний споживач, який бажає переконатись у відповідності якості газу вимогам держстандарту має право ініціювати проведення його перевірки з залученням незалежної державної метрологічної служби.

 

Довідка: ПАТ "Харківгаз" здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 900 млн. м. куб. природного газу. ПАТ "Харківгаз" забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА