13:30 16.02.2018

Відкритий лист ПАТ "Фармак" щодо препарату "Пектолван Ц"

3 хв читати

Дорогі українці!

За останні кілька днів ПАТ "Фармак" отримав тисячі листів і дзвінків з питанням про долю популярного лікарського препарату "Пектолван Ц".

Ми розуміємо Ваше занепокоєння, адже "Пектолван Ц" – ефективний і доступний засіб для

лікування захворювань верхніх дихальних шляхів, як і інші препарати серії "Пектолван".

Запевняємо Вас, що "Пектолван Ц" – не заборонений. Йдеться лише про декілька серій цього препарату.

"Пектолван Ц" успішно продається в аптеках. Щорічно випускається більше мільйона упаковок цих ліків. ПАТ "Фармак" відкликав з ринку лише незначну частину продукції – усього шість серій препарату. Тому лікувальні сиропи групи "Пектолван" залишаються у вільному продажу в Україні.

"Пектолван Ц" – зареєстрований лікарський препарат і дозволений для медичного застосування. Він високоякісний і дієвий. У серіях, які зняли з продажу, виявили незначні зміни в показнику "Опис", які не впливають на фармакологічні властивості лікувального засобу і не можуть нашкодити здоров’ю людини. Йдеться тільки про зовнішні візуальні відхилення.

Фахівці ПАТ "Фармак" самі виявили таку невідповідність і повідомили Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками. Така процедура передбачена національними та міжнародними стандартами GMP – належна виробнича практика, яку ПАТ "Фармак" впровадив одним з перших в Україні більше 15 років тому.

Адже якість, ефективність і безпека продукції завжди були і залишаються основними вимогами та візитною карткою ПАТ "Фармак".

Щотижня з продажу відзиваються окремі партії лікарських препаратів відомих виробників України і світу. Це поширена практика в країнах і компаніях, які дотримуються європейських вимог до виробництва ліків і піклуються про свою репутацію.

Ми цінуємо Вашу підтримку і турботу про долю популярного українського препарату. Запевняємо Вас, що "Пектолван Ц" доступний для використання.

Ще раз підкреслимо, що продукція ПАТ "Фармак" гарантовано має високу якість, яка контролюється

відповідно до національних і європейських стандартів GMP. А приклад з відкликанням з продажу кількох партій "Пектолван Ц" ще раз доводить, що здоров’я українців для ПАТ "Фармак" понад усе.

З повагою, Ваш "Фармак"!

 

ДОВІДКА

ПАТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ "Фармак" із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ "Фармак" експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За версією порталу "Економічна правда" у 2017 році ПАТ "Фармак" увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали "Бізнес", "Фокус" назвали ПАТ "Фармак" одним із найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ "Фармак" — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків за 2017 рік**.

У компанії працюють більш ніж 2600 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ "Фармак" працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research у 2017 р

** дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА