15:21 16.02.2018

У 2017 році "Запоріжгаз" виявив понад тисячу випадків крадіжок газу

2 хв читати

У минулому році через втручання в роботу лічильників і несанкціонованого підключення до системи газопостачання жителі Запорізької області завдали державі збитків на загальну суму майже 10 млн. грн. Всього було виявлено 1187 випадків краж газу. Це на 30% більше, ніж в 2016 році.

У 2017 році фахівці "Запоріжгазу" виявили понад тисячу випадків крадіжок газу споживачами. Найчастіше, мова йде про втручання в роботу лічильника, для зменшення його показань і несанкціонованих врізках в газопроводи. Для виявлення крадіжок газу фахівці ПАТ "Запоріжгаз" використовують сучасне обладнання, а також проводять аналіз споживання газу домогосподарствами.

"У випадках виявлення крадіжок газу законодавство передбачає відшкодування споживачем завданих збитків. Залежно від розміру крадіжок, в кожному з виявлених випадків, сума компенсації може становити від 5 тис. до 120 тис. грн.", - говорить директор з безпеки ПАТ "Запоріжгаз" Віамін Мінгазов.

Найбільший штраф склав 407 тис. гривень. За фактами розкрадань газу фахівці компанії складають акти про порушення, проводять відключення споживачів від газопостачання і стягують завдані державі збитки. Розмір компенсації розраховується відповідно до методики, передбаченої Кодексом газорозподільних систем і залежить від конкретного випадку, або це врізка в газопровід, або втручання в роботу лічильника.

Крім донарахувань за завдані збитки, споживачу також необхідно оплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а в разі пошкодження лічильника - його вартість разом з установкою.

Крадіжки газу не тільки завдають матеріальної шкоди державі, а й створюють загрозу здоров'ю і життю оточуючих. Тому що самовільне втручання в газопроводи часто стає причиною витоку газу і може стати причиною вибуху.

ПАТ "Запоріжгаз" просить споживачів повідомляти про підозри або факти незаконних підключень по тел. (061) 239 94 15. Конфіденційність гарантується.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА