09:35 22.02.2018

У 2017 році ПАТ "Миколаївгаз" приєднало до газових мереж 103 нових об’єкти

3 хв читати
У 2017 році ПАТ "Миколаївгаз" приєднало до газових мереж 103 нових об’єкти

Минулого року ПАТ "Миколаївгаз" здійснило 103 приєднання до системи газопостачання за спрощеною процедурою. Серед них – 3 багатоквартирних будинки, 7 підприємств та 93 домоволодіння.

В минулому році Центр обслуговування клієнтів "Миколаївгазу" прийняв 277 заяв на приєднання з подальшою видачою техумов, серед яких – 129 на послугу стандартного приєднання і 148 - нестандартного.

Спрощена процедура приєднання доступна всім жителям Миколаївської області. В кожній районній дільниці ПАТ "Миколаївгаз" є менеджери по роботі з клієнтами, які приймають заяви и оформлюють документи на отримання цієї послуги.

"Зручність процедури стандартного\нестандартного приєднання полягає, в першу чергу, в тому, що клієнтам не потрібно на різних етапах газифікації самостійно ходити до різних фахівців для збору підписів та отримання дозволів. Споживачу достатньо лише на початку подати заяву до Центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист, укласти договір та оплатити вартість послуги. Все інше координується і виконується менеджерами газової компанії", - розповідає директор з капітального будівництва ПАТ "Миколаївгаз" Олексій Рубський.

З моменту введення нової процедури приєднання до газових мереж у 2013 році в Миколаївській області газ отримали 964 об’єкти, із них 714 пройшли процедуру стандартного приєднання, а 250 – нестандартного. Найбільше нових газифікованих помешкань з’явилось у Миколаєві, Первомайську та Вознесенську.

Основною перевагою нового порядку приєднання є те, що він значно спрощує та скорочує строки підключення до газової мережі, адже у нього входить повний комплекс робіт первинної газифікації – починаючи з видачі техумов і закінчуючи пуском газу.

Крім того, вартість робіт стандартного приєднання є чітко фіксованою. Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щороку затверджує граничні рівні плати за стандартне приєднання для кожного регіону України. Зокрема, в Миколаївській області у 2018 році Постановою НКРЕКП №1590 від 28.12.2017 року сума послуги коливається від 12,7 тис. гривень до 19,1 тис гривень з ПДВ. Вона залежить від типорозміру лічильника і типу місцевості, де буде прокладено газопровід.

Довідка про компанію:

ПАТ "Миколаївгаз" - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з транспортування природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг транспортування природного газу складає близько 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. ПАТ "Миколаївгаз" забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 347 тис. сімей Миколаївської області, а також 6,3 тис. підприємств, установ і організацій, найбільші з яких - аграрне підприємство "Нібулон", молочна компанія "Лакталіс", Вознесенський шкіряний завод "Возко", Чорноморський суднобудівний завод, Миколаївський комбінат хлібопродуктів та інші.

ПАТ "Миколаївгаз" входить в десятку кращих платників податків області. Щорічно підприємство перераховує до бюджетів різних рівнів близько 50 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА