16:17 23.02.2018

За 2017 рік обсяги споживання газу на Рівненщині зменшилися на 1,4%

2 хв читати
За 2017 рік обсяги споживання газу на Рівненщині  зменшилися на 1,4%

В 2017 році ПАТ "Рівнегаз" протранспортував майже 499,0. Млн. кубів газу, що на  7,3 млн м кубічних менше, ніж у 2016 році. Найбільше серед усіх категорій споживачів обсяги природного газу наростила промисловість, збільшивши використання енергоносія на 8,9%.  На зростання обсягів споживання газу в минулому році вплинула стабільна робота та розвиток промислових підприємств області. Також небувалий врожай зернових  збільшили навантаження на елеватори, які працювали навіть взимку. Водночас, бюджетники та підприємства ТКЕ зменшили споживання газу відповідно на 4,7% та 5,8%.

 Побутові споживачі у 2017 році також спожили 3.4% менше  газу, ніж в попередньому році, через теплу погоду на початку опалювального періоду.

 "Тенденція до зменшення обсягів споживання газу зберігається, що, в свою чергу негативно позначається на підтримці в належному технічному стані газотранспортної системи області протяжністю понад 10147 км.", - зауважує директор комерційний ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький.

 До слова, встановлений НКРЕКП тариф в розмірі лише 72,5 коп. з протранспортованого кубометра газу не покриває першочергових витрат як для забезпечення безаварійної роботи, так і для виплати належної зарплати працівникам, яка є значно нижчою середньої по промисловості в області.

 Наразі рівняни, які користуються субсидіями на газ, теж почали економніше використовувати енергоносій ( в межах 10%) у  зв’язку із зменшенням державою соціальних норм та, відповідно, виділених сум державної допомоги.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА