10:46 21.03.2018

Для проведення термінових ремонтів газопроводів "Запоріжгазу" необхідно майже 30 млн. грн.

2 хв читати

Газові мережі Запорізької області зношені на 65% і потребують значних капіталовкладень. Крім термінових ремонтів, для обслуговування газорозподільних мереж  компанії необхідно додатково не менше 1,7 млн. грн.

Діючий тариф на розподіл природного газу для ПАТ "Запоріжгаз" покриває економічно обґрунтовані витрати компанії лише на 31%. Тому підприємство не має можливості виконувати необхідні роботи, пов'язані з утриманням газопроводів в повному обсязі.

 "Існуючий розмір тарифу дозволяє лише підтримувати газорозподільну систему в робочому стані. Проблема зношеності газопроводів впливає на безпеку газопостачання і призводить до збільшення втрат природного газу в процесі його доставки споживачам ", - зазначив технічний директор "Запоріжгазу" Володимир Глушок.

Бракує коштів і на виконання інших послуг клієнтам компанії. Виходячи з кількості встановлених індивідуальних лічильників, "Запоріжгазу" щорічно необхідно 44,1 млн. грн. для проведення повірки лічильників, ремонтів приладів обліку, створення обмінного фонду. На даний момент, в тарифі на розподіл газу на ці цілі передбачено лише 1,6 млн. грн. Так само в зв'язку зі збільшенням цін на паливо аварійно-диспетчерській службі "Запоріжгазу"  потрібно додатково 308 тис. грн. для оперативного реагування на виклики споживачів.

 "Запоріжгаз" відчуває і серйозні кадрові труднощі, так як зарплата співробітників на 20% нижча за середню зарплату в промисловості. У зв'язку з цим в компанії постійно відкриті вакансії електрогазозварників, монтерів по захисту трубопроводів від корозії, водіїв, машиністів, слюсарів з експлуатації та ремонту газового обладнання.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА