20:22 09.06.2020

У Бонні відбулася передпрем'єра нового твору класика української музики Валентина Сильвестрова

3 хв читати

5 червня 2020 року, у Всесвітній день навколишнього середовища, в Бетховенському будинку в Бонні (Beethoven-Haus Bonn) відбулася передпрем'єра нового твору класика української музики Валентина Сильвестрова. "Пасторалі 2020" - цикл з 9 п'єс для скрипки і фортепіано. Він був написаний на замовлення Beethoven-Haus і фестивалю Odessa Classics, презентація мала відбутися в Одесі: грати "Пасторалі" планували президент Бетховенського будинку скрипаль Даніель Хоуп і президент Odessa Classics піаніст Олексій Ботвінов.

Пандемія і всесвітній карантин внесли в ці плани корективи. Частково нову музику представили 2 постійних учасника фестивалю - скрипаль Даніель Хоуп і піаніст Себастіан Кнауер. Повна прем'єра відбудеться, як і планувалося, в Одесі - 15 серпня. Її зіграють Даніель Хоуп і Олексій Ботвінов.

 

Валентин Сильвестров, композитор: "У наш час, коли головним завданням геополітики є не завоювання і не підкорення, а порятунок землі від екологічних лих, знову виникає, як за часів Бетховена і Руссо, актуалізація Пасторалі як земного раю, який необхідно відновити. З такими думками я написав свою "Пастораль", присвячену Бетховену та його Пасторальній симфонії ".

У Всесвітній день навколишнього середовища Бетховенський будинок планував цілу низку концертів по всьому світу. У рік 250-річчя Бетховена різні музичні колективи і солісти повинні були виконати не тільки 6-ю "пасторальну" симфонію композитора, але також і сучасні "відповіді" на цю музику, яка стала вічною. Велика частина цих концертів через нові обставини відмінилася або були перенесені. На щастя, часткова прем'єра "Пасторалей 2020" Валентина Сильвестрова відбулася і пройшла з великим успіхом. За трансляцією на сайтах pastoralproject.org, www.bthvn2020.de, dw.com/culture і youtube.com/dwclassicalmusic стежили тисячі слухачів з різних країн.

Даніель Хоуп, скрипаль, президент Beethoven-Haus Bonn: "Сильвестров - один з найбільших композиторів нашого часу. І один з останніх представників великого покоління, до якого входить Альфред Шнітке та Арво Пярт - два моїх героя. Я не зустрічався з ним самим поки, але це дуже зворушливо - грати його новий твір і знати, що він дивиться прем'єру в інтернеті, було дуже хвилююче. Новий твір написаний на замовлення Бетховенського ювілейного суспільства і фестивалю Odessa Classics. Це прекрасний фестиваль в Україні. Ми з Себастіаном Кнауером приїжджаємо туди регулярно. Містер Сильвестров - один з найбільших українських композиторів. В якомусь сенсі нова музика - знак дружби між Україною і Німеччиною і між цими 2 фестивалями.".

Олексій Ботвінов: "Творчість Валентина Сильвестрова - надбання не тільки української, а й світової культури. Я дуже пишаюся, що проект відбувся, і його нове творіння народилася завдяки ініціативі фестивалю ODESSA CLASSICS, яка була підтримана бетховенських будинком і почута всією громадою в цьому унікальному проекті глобального масштабу. Прем'єра мала відбутися 5 червня в Одесі на нашому фестивалі, і стати сюрпризом для слухачів. Вперше ми попросили класика сучасної музики написати спеціально для фестивалю твір, і ми всі дуже щасливі що передпрем'єру "Пасторалей" почула настільки величезна аудиторія. З нетерпінням чекаю на концерт в Одеській Опері 15 серпня, де ми з генієм скрипки Даніелем Хоупом зможемо розділити наше захоплення цією особливою музикою з публікою фестивалю".

Реліз українською 

Реліз російською 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА