17:09 17.05.2013

В Українській федерації гімнастики змінилося керівництво, попередній президент не згоден із таким рішенням

3 хв читати

Виконувач обов'язків президента Української федерації гімнастки (УФГ) Володимир Юр'єв заявляє, що Сергія Душина відсторонено від виконання обов'язків керівника УФГ після ухвалення відповідного рішення 14 травня на позачерговому засіданні президії федерації.

"Сергій Душин за два місяці виконання обов'язків президента федерації допустив істотні порушення, одноосібно приймав рішення про участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях", - зазначив він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

За його словами, С.Душин відтепер є лише членом президії УФГ, а нового президента буде обрано на звітно-виборній конференції федерації в грудні 2013 року.

Виконувач обов'язків першого віце-президента Української федерації гімнастики Юрій Коробчинський зазначив, що С.Душин писав звернення до президента та секретаря Міжнародної федерації гімнастики, щоб віце-президента Федерації гімнастики України (яка займається виключно художньою гімнастикою) Ірину Дерюгіну виключили з міжнародної федерації. "Він вимагав, щоб команду з художньої гімнастики не направляли на етапи Кубка світу", - додав він.

"Його дружина - гімнастка, наша учениця. З Тетяною Душиною в нас чудові стосунки. Можливо, з його боку це якась особиста помста? Не знаю... Крім того, він некомпетентний", - сказала І.Дерюгіна.

У свою чергу адвокат С.Душина Павло Макаренко заявив журналістам, що голосування про відсторонення його клієнта з посади президента УФГ відбувалося з численними порушеннями. "Скликає президію ініціативна група, а в статуті такого поняття не існує. Також у статуті немає такого пункту, як відсторонення від виконання обов'язків. Тобто, Душина обрали президентом до 2016 року, й він мав залишатися президентом. Голосування відбувалося з численними порушеннями, Душину не дали вести ці збори, журналістам заборонили бути присутніми. Обрання пана Коробчинського першим віце-президентом для мене також новина, тому що це питання взагалі на голосування не ставилося. Порушень було багато, в найкоротші терміни ми їх оформимо й подамо до відповідних органів", - розповів він.

П.Макаренко також зазначив, що серед шести видів спорту, за які відповідає УФГ, конфлікт був тільки з організацією, яку очолюють Альбіна та Ірина Дерюгіни. "Коли Душин прийняв повноваження президента, він відразу почав розбиратися з документами й виявив службове підроблення. У листах на ім'я Міжнародної федерації гімнастики було неправильно перекладено назви її приватної фірми - Федерації гімнастики України та Української федерації гімнастики. Англійською мовою це звучить однаково. Й виходить, що фінансування йде на федерацію Ірини Дерюгіної, а за все відповідає Українська федерація гімнастики, президентом якої є Душин", - пояснив адвокат.

Крім того, за його словами, всі спортсмени, які виїжджають на міжнародні змагання, мають бути членами Української федерації гімнастики. "Це міжнародні норми. Але Дерюгіни заяву про вступ до організації не писали, Душин до них звернувся, і тільки коли вони написали заяву, тоді ми оформили заявку й усі відправили", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА