12:14 13.08.2014

Президент ФФУ просить ФІФА та УЄФА розібратися в ситуації з кримськими клубами

2 хв читати
Президент ФФУ просить ФІФА та УЄФА розібратися в ситуації з кримськими клубами

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков просить ФІФА та УЄФА розібратися в ситуації з включенням кримських клубів до складу Російського футбольного союзу.

"Ми стали свідками того, як виконком Російського футбольного союзу незаконно та безпідставно прийняв до свого складу українські клуби з Кримського півострова. Знаючи, що РФС офіційно не проінформував ані УЄФА, ані ФІФА з цього питання, вважаю за необхідне довести до вашого відома, що 12 серпня три українські клуби взяли участь у розіграші Кубка Росії. Ми з вами розуміємо, що подібна діяльність РФС йде всупереч зі статутними нормами ФІФА, УЄФА, ФФУ та самого РФС", - йдеться в його зверненні до президентів ФІФА та УЄФА Йозефу Блаттера та Мішеля Платіні.

"Як президент української національної асоціації, звертаюся до вас із проханням вжити необхідних заходів щодо вирішення ситуації, що склалася, включаючи застосування законних санкцій до сторони, яка порушила регламенти та ігнорує базові принципи вищих футбольних інстанцій ", - заявив А.Коньков.

Він наголосив, що позиція ФФУ стосовно клубів і колективних членів, які розміщені на території півострова Крим, залишається незмінною та принциповою. "Крим є частиною України, тому всі футбольні суб'єкти Криму перебувають під юрисдикцією Федерації футболу України", - зазначив президент ФФУ.

А.Коньков просить керівників ФІФА та УЄФА якнайшвидше надати відповідь і роз'яснення стосовно "кримського питання". "Від вас залежить майбутнє не лише українського, а й світового футболу", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА