13:28 10.11.2014

Представники спорту критикують реформу, ініційовану керівництвом Міністерства молоді та спорту

2 хв читати
Представники спорту критикують реформу, ініційовану керівництвом Міністерства молоді та спорту

Представники спортивної сфери виступили з критикою реформ, які ініціює Міністерство молоді та спорту України.

"80% нашої спортивної сім'ї обурені й виступають проти реформи, яку сьогодні хоче протягти міністр Булатов. Ми не проти реформи, ми за реформи, але вони мають бути обґрунтованими", - заявила олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту України Стелла Захарова на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За її словами, реформи, які хоче впровадити в український спорт керівництво Міністерства молоді та спорту, є неприпустимими.

"Це чистісінької води корупція. Спортивні зали перейдуть в приватну власність великих реформаторів, ми знищимо увесь дитячий спорт", - підкреслила олімпійська чемпіонка.

Вона також згадала той факт, що під час планування реформ не збирали представників спортивної сфери. "Нашу думку нині ігнорують... Ми хочемо реформ, але ми хочемо, щоб нас зібрали разом, вислухали кожного, взяли з кожного по трохи, обговорили правильно і видали хороший продукт", - зазначила С.Захарова.

Керівник держустанови "Управління збірних команд і забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" Сергій Качинський теж критично відгукнувся про ініціативи Міністерства молоді та спорту.

"Новий законопроект не передбачає децентралізації, там сталася підміна понять. При цьому ми фінансуємо не вид спорту, а федерацію. У законі ніхто не показав механізмів, як буде розподілено гроші. На жаль, у новому законопроекті ніхто не запропонував механізмів спонсорства, меценатства. Розвивати спортивні школи, клуби можна і треба, але в законі не зазначено, як", - заявив він.

Він наголосив, що законодавче поле у сфері спорту варто змінювати, але не настільки кардинально, як пропонує керівництво Міністерства спорту.

"Ми всю систему, фактично, виведемо в комерційне русло - і вона просто рухне", - резюмував він.

За його словами, складно буде проконтролювати, як саме спортивні федерації витрачають виділені державою кошти, адже таких федерацій в Україні багато. Крім того, немає механізму, за яким принципом фінансуватимуться ті або ті напрямки у спорті.

Державний тренер штатної збірної України з веслування на байдарках і каное Олександр Мостовенко наголосив, що ситуація в спорті призвела до того, що нині триває величезних відтік українських спортстменів за кордон.

Як приклад він згадав ситуацію у своєму виді спорту – веслування на байдарках і каное, який приносить Україні медалі на Олімпійський іграх. За словами О.Мостовенка, від 1 січня цілком припинили фінансування цього виду спорту, а з профільного міністерства на звернення передають "лише відписки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА