15:48 15.07.2015

ФК "Металіст" обурений арештом коштів і вимагає від МВС припинити втручання в господарську діяльність клубу

3 хв читати
ФК "Металіст" обурений арештом коштів і вимагає від МВС припинити втручання в господарську діяльність клубу

Футбольний клуб "Металіст" (Харків) звертається до МВС України з вимогою припинити втручання у господарську діяльність клубу та надати можливість виплатити зарплату своїм співробітникам, розблокувавши рахунки.

"14 липня 2014 року ... у "Facebook" народний депутат України і радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що арешт коштів на рахунках ФК "Металіст" є наслідком того, що "міліція втрутилася і перекрила канал відтоку коштів з України". ФК "Металіст" вимагає від правоохоронних органів і державних діячів діяти виключно в рамках Конституції і законів України та негайно припинити втручання у господарську діяльність клубу", - йдеться у заяві ФК, поширеній в середу.

У клубі обурені тим, що у зв'язку з накладеним арештом вони не можуть здійснити своєчасну виплату заробітної плати співробітникам і заплатити внесок для участі в чемпіонаті України, а також комунальні платежі.

"У результаті дій правоохоронних органів футбольний клуб не зміг вчасно виконати зобов'язання перед кредиторами, у результаті чого клуб отримав збитки на суму понад 1 млн грн, у зв'язку з нарахуванням значних штрафних санкцій за несвоєчасне виконання договірних зобов'язань", - наголошують у "Металісті".

У клубі нагадали, що "Металіст" є самостійною юридичною особою, а не державним або комунальним підприємством. Відповідно до законодавства України, керівництво ФК "Металіст" має право самостійно розпоряджатися заробленими коштами.

"Заяви будь-яких державних осіб про спробу "вимити гроші" є втручанням у господарську діяльність приватної комерційної структури і посяганням на приватну власність. Безпосередня підтримка незаконних дій правоохоронних органів, державними діячами та їхні коментарі про події, що відбуваються в режимі реального часу, свідчать про політичний характер переслідування ФК "Металіст" і про політичне замовлення, метою якого є тиск на власника футбольного клубу", - наголошується в заяві.

Раніше радник глави МВС, народний депутат України (фракція "Народний фронт") Антон Геращенко поділився "майже детективною історією" про ФК "Металіст".

Зокрема, за його даними, 9 липня співробітники харківської міліції дізналися, що на розрахунковий рахунок ПАТ ФК "Металіст" надійшла сума, що дорівнює в еквіваленті $1 млн. Оперативна перевірка підтвердила, що ці кошти надійшли за контрактом за реалізацію телевізійних прав від ТРК "Україна".

"Вже вранці атака на розрахунковий рахунок власного підприємства почалася", - пише депутат у Facebook.

Однак, за його словами, слідчі і оперативники вирішили не допустити крадіжки грошових коштів у великому розмірі за межі України і "дочекались того, хто мав покірно виконати всі команди з Москви".

"...Мріям розтратників акціонерного добра завадили працівники ГУМВС України в Харківській області. Щойно генеральний директор клубу перейшов до конкретних дій та за його вказівкою ще двоє співробітників вирішили відправити гроші не на статутні цілі, міліція втрутилася і перекрила канал відтоку грошових коштів з України. За їхнім клопотанням суд наклав арешт на рахунки клубу", - пише А. Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА