11:45 16.01.2016

Українські біатлоністи не поїдуть на чемпіонат Європи до Росії не з політичних мотивів – президент федерації

2 хв читати
Українські біатлоністи не поїдуть на чемпіонат Європи до Росії не з політичних мотивів – президент федерації

Збірна України з біатлону не поїдете на чемпіонат Європи в російській Тюмені не з політичних мотивів, заявляє президент Федерації з біатлону України Володимир Бринзак.

"Ми надалі завжди з задоволенням будемо брати участь у різних змаганнях та навчально-тренувальних зборах на території Росії, і найближчі плани – участь у фіналі Кубка світу в Ханти-Мансійську в березні. У нас дуже дружні відносини з російською командою і вболівальниками з Росії, які підтримують нашу команду. Спорт поза політикою, бойкотувати ми нічого не маємо наміру і закликаємо всіх журналістів писати лише факти, а не свої припущення і домисли", - сказав він у коментарі прес-службі федерації у зв'язку з появою інформації про нібито його заяву, що збірна України через боязнь політичних провокацій не братиме участі у чемпіонаті Європи в Тюмені.

В.Бринзак наголосив, що не говорив ні про які політичні мотиви чи провокації. "Це все вигадки журналістів і це вже невперше. Цим вони хочуть викликати якийсь ажіотаж та інтерес до своєї незатребуваної "творчості". Хочу всім офіційно сказати, що це брехня і вигадки журналіста. До мене на стрільбищі в Рупольдінгу (комуна в Німеччині, де проводиться етап Кубка світу з біатлону – ІФ) підійшов чоловік, який навіть не представився і спитав, чи візьме участь наша команда в чемпіонаті Європи. Я відповів, що ні, про це я сказав ще місяць тому і головною причиною є те, що чемпіонат проводиться в незручні терміни, а у нас головним завданням є підготовка до чемпіонату світу", - пояснив він.

Президент Федерації біатлону України також зазначив, що в Тюмень незручно добиратися через транспортні проблеми. Він навів приклад, коли українська юнацька команда, за домовленістю з Союзом біатлоністів Росії, у вересні 2015 року їхала з Мінська в російське місто Остров для участі у першості Росії з літнього біатлону. "Приїхавши на територію Росії, автобус з українськими номерами був зупинений поліцією і, забравши паспорти, нашим спортсменам було сказано повертатися назад, інакше не отримаємо паспорти. При цьому білоруські та прибалтійські спортсмени спокійно проїхали і взяли участь у цих змаганнях. Нашій команді, після 400 км дороги, довелося повертатися", - розповів В.Бринзак.

Чемпіонат Європи з біатлону відбуватиметься в Тюмені з 21 до 29 лютого 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА