14:31 26.07.2016

Україна може втратити ЧС з хокею в дивізіоні 1А через позицію міністра спорту, заявляють у Федерації хокею

2 хв читати
Україна може втратити ЧС з хокею в дивізіоні 1А через позицію міністра спорту, заявляють у Федерації хокею

У Федерації хокею України заявляють, що через позицію міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова країна може втратити право проведення чемпіонату світу з хокею 2017 року у дивізіоні 1А.

"За весь час він (І. Жданов – ІФ) жодного разу не висловився про проведення головної хокейної події. Може здатися, що такі заходи відбуваються в країні щомісяця, і для такого високого чиновника це не варто уваги. Далі – більше: досі Палац спорту не уклав орендний договір з Федерацією хокею України на 22-28 квітня наступного року. Нагадаю, що Палац перебуває на балансі міністерства. Але, згідно з умовами ІІХФ (Міжнародної федерації хокею – ІФ), вже зараз має бути зрозуміло, де саме проведуть чемпіонат", - написав віце-президент федерації Георгій Зубко у своїй колонці на "Українській правді"

Він пояснив, що згідно з правилами ІІХФ залишається незмінним місто для проведення турніру – Київ. "Реалії такі, що в столиці є лише одна придатна льодова арена – у Палаці спорту. Це звужує вибір, робить його безальтернативним. Але плюс в тому, що для чемпіонату вже знайдені спонсори, які готові покрити витрати на матеріальну частину: готелі, трансфер, харчування. Держава на це не витратить ні копійки", - зазначив Г. Зубко.

Віце-президент Федерації хокею нагадав, що 9-13 травня заплановано проведення Євробачення, підготовка до якого має розпочатися більш ніж за місяць до конкурсу, і Київ є одним з міст-претендентів поряд з Одесою і Дніпром.

"Не хочеться навіть припускати, що міністр хоче віддати київський Палац спорту під музичний конкурс, тим самим скасувавши хокейний чемпіонат. Чому ці дві події мають конкурувати між собою? Для України важливий як пісенний конкурс, так і спортивний захід. Ми вільно можемо провести і те, і інше. Тоді у виграші будуть всі", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА