16:10 11.10.2016

Нове керівництво Федерації фігурного катання відкидає звинувачення в "рейдерському захопленні"

2 хв читати
Нове керівництво Федерації фігурного катання відкидає звинувачення в "рейдерському захопленні"

Обраний 25 серпня новим президентом Федерації фігурного катання на ковзанах Михайло Макаров відкидає звинувачення в "рейдерському захопленні" влади в організації від її попереднього керівника Євгена Ларіна, який вважає себе легітимним президентом Української федерації фігурного катання (УФФК), й обіцяє прозорість в її роботі.

"Ніякої передачі справ після конференції не відбулося. Ми направили звернення панові Ларіну з проханням передати всю наявну в нього документацію. Не знаю, на щастя чи на жаль, але матеріальних активів у федерації немає. Говорю це для того, щоб ні в кого не складалося враження про якісь "рейдерські захоплення" або іншу нісенітницю. У відповідь на прохання передати якусь бухгалтерію, рахунки, управління рахунками тощо на сьогодні не передано нічого. Але, врешті-решт, це не так уже страшно, все можна почати спочатку", - сказав він на прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

М.Макаров зазначив, що спокійно сприймає те, що Є.Ларін звернувся до суду. "У нас демократична країна і кожен має право обстоювати свої інтереси. А якщо більшість членів федерації зібралася на конференцію і проголосувала, то думаю, що правда на нашому боці. Більше того, буквально кілька днів тому Міжнародний союз ковзанярів (ISU) повністю визнав нашу конференцію, всі перетворення, які відбулися. І я не вбачаю на сьогодні жодних проблем", - наголосив він.

Новий голова федерації зазначив, що в його біографії немає "ніяких призових місць і медалей", але на виборній конференції йшла розмова про те, що федерація на сьогодні потребує менеджера, який зможе збудувати прозору роботу, навести лад у документообігу, прописати положення та статути, збудувати роботу з міжнародними організаціями, збалансувати бюджет тощо.

Він виступає за відкритість та повагу всіх членів федерації, забезпечення права бути обраними до будь-яких органів управління федерацією, регулярну звітність президії та президента федерації перед громадськістю.

Член президії Федерації фігурного катання на ковзанах, перший президент УФФК Людмила Михайловська зазначила, що за час роботи нового керівництва вже було знайдено спонсорів, які люблять фігурне катання й хочуть вкладати в нього гроші. "Надано допомогу провідній танцювальній парі Олександра Назарова/Максим Нікітін, які нині тренуються в США у відомого тренера Ігоря Шпільбанда. Допомогли також нашим юним фігуристам у придбанні інвентарю, пошитті костюмів", - сказав вона.

Старший тренер збірної команди України з фігурного катання на ковзанах Марина Амірханова вважає, що головним завданням на сьогодні є виконання Цільової комплексної програми підготовки спортсменів до XXIII Олімпійських ігор. "У нас залишилося зовсім небагато часу, півтора року, і ми маємо зараз докласти всіх зусиль, щоб наші фігуристи цього сезону завоювали олімпійські ліцензії. Це дуже складне завдання, але воно основне", - зазначила вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА