14:16 11.05.2017

Чемпіони світу з історичного середньовічного бою хочуть популяризувати його в Україні та домогтися визнання МОК

2 хв читати
Чемпіони світу з історичного середньовічного бою хочуть популяризувати його в Україні та домогтися визнання МОК

Учасники збірної України з історичного середньовічного бою "Битва націй"-переможниці цьогорічного Чемпіонату світу, мають намір домогтися визнання історичного середньовічного бою Міжнародним олімпійським комітетом і хочуть популяризувати його в Україні.

"У цьому році нам нарешті вдалося вирвати "золото". Ми цьому дуже раді. Тепер перед нами постає завдання закріпити результат і в майбутньому відібрати всі золоті медалі в номінаціях "5 на 5", у турнірних номінаціях, повернути "золото" в жіночих номінаціях "3 на 3" і надалі розвивати наш рух в Україні", - сказав капітан Національної збірної України з історичного середньовічного бою "Битва націй" Ільяс Вишутін на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" на тему "Збірна України посіла перше місце на Чемпіонаті світу з історичного середньовічного бою "Битва націй" у номінації "21 на 21", перемігши фаворита у цій номінації - збірну Росії" в четвер.

Він поінформував, що відбори до українських клубів з історичного середньовічного бою відбуваються щороку.

"Дуже хочемо популяризувати в Україні, тому що Україна, Росія, Білорусь – це ті країни, які щороку надають великі збірні на "Битву націй". Також завдяки нам у Європі цей рух зараз активно розвивається, чого ми хочемо досягти і в Україні", - розповів І. Вишутін.

Розповідаючи безпосередньо про сам турнір, капітан команди "21 на 21" збірної України з історичного середньовічного бою "Битва націй" Валерій Вознюк уточнив, що бій проти російської команди був непростим. "Перший схід ми програли. Це був досить важкий удар по нашому моральному духу і взагалі по нашими планами, але, напевно, збірна Росії після цього трохи розслабилася, а ми, навпаки, мобілізувалися і змогли впевнено перемогти їх у другому і третьому сходах. І вперше в історії виграли "золото" і привезли цей кубок в Україну", - розповів В. Вознюк.

У свою чергу, представник оргкомітету Чемпіонату світу з історичного середньовічного бою "Битва націй" Павло Бесага уточнив, що на сьогодні Міжнародний олімпійський комітет не визнає історичний середньовічний бій видом спорту, проте організатори активно над цим працюють і готують необхідні документи.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА