20:26 10.06.2017

20-річна латвійська тенісистка виграла "Ролан Гаррос"

2 хв читати
20-річна латвійська тенісистка виграла "Ролан Гаррос"

Олена Остапенко з Латвії стала переможницею Відкритого чемпіонату Франції з тенісу, здолавши у фіналі румунку Симону Халеп з рахунком 4:6, 6:4, 6:3

20-річна латвійська тенісистка Олена Остапенко перемогла в фіналі «Ролан Гаррос» Симону Халеп з Румунії - 4:6, 6:4, 6:3. Наступного тижня вона переміститься в рейтингу WTA з 47-го місця на 12-е.

У першому сеті Остапенко тричі віддала свою подачу, поступившись 4:6. За активно виграних м'ячів вона перевершила суперницю в 14 разів (14:1), зробивши при цьому 23 невимушені помилки проти двох у Халеп.

У другій партії, поступаючись 0:3, Остапенко виграла чотири гейми поспіль. Спочатку вона відіграла три брейк-пойнта, потім взяла подачу суперниці, слідом на своїй подачі відіграла подвійний брейк-пойнт і тут же вийшла вперед. У кінцівці сету латвійська тенісистка знайшла свою гру, потужно пробиваючи навиліт.

У третій партії Халеп повела 3:1, але віддала п'ять геймів поспіль, програвши три свої подачі. За весь матч, який тривав 1 годину 59 хвилин, Остапенко зробила три ейси, зробивши п'ять подвійних помилок. У румунки обидва ці показники - нульові. За активно виграних м'ячів вона виграла 54:8, за невимушеними помилками також виявилася далеко попереду - 54:10.

Остапенко стала першою представницею Латвії, яка виграла турнір «Великого шолома» в одиночному розряді за всю історію. Раніше Лариса Савченко чотири рази перемагала в міксті.

Остапенко - наймолодша переможниця «Ролан Гаррос» з 1997 року, коли у віці 19 років і 300 днів трофей виграла хорватка Іва Майолі. Також вона стала четвертою в історії несіяною тенісисткою, яка завоювала титул на турнірі «Великого шолома». Раніше подібного успіху домагалися австралійка Кріс О'Ніл (Australian Open-1978), американка Серена Вільямс (Australian Open-2007) і бельгійка Кім Клійстерс (US Open-2009).

У 2014 році Остапенко виграла юніорський Вімблдон, у вересні того ж року дебютував в основній сітці на турнірі WTA в Ташкенті. Отримавши спеціальне запрошення (wild card), вона в першому колі перемогла ізраїльтянку Шахар Пеєр, в другому програвши росіянці Ксенії Первак.

Раніше латвійська тенісистка тричі грала у фіналах турнірів WTA і тричі поступалася. в 2015 році в Квебеку вона програла німкені Анніке Бек (2:6, 2:6), в 2016 році в Досі - іспанці Карлі Суарес Наварро (6:1, 4:6, 4:6), в 2017 році в Чарльстоні - росіянці Дарина Касаткиной (3:6, 1:6).

Останнім тенісистом, що не виграв до перемоги на «Ролан Гаррос» жодного титулу, був бразилець Густаво Куертен. Вперше він переміг у Парижі 8 червня 1997 року. Саме в цей день народилася Остапенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА