15:07 14.06.2017

Держприкордонслужба заборонила в'їзд до країни групі представників Федерації боксу РФ

2 хв читати
Держприкордонслужба заборонила в'їзд до країни групі представників Федерації боксу РФ

Державна прикордонна служба не пропустила в Україну групу представників Федерації боксу РФ, повідомив спікер українського прикордонного відомства Олег Слободян.

"Сьогодні вранці поїздом "Москва-Харків" прибула делегація Федерації боксу РФ у складі 39 осіб. Під час додаткової співбесіди щодо 9 громадян було прийнято рішення про недопущення їх до України через незаконне відвідування окупованого Криму", - повідомив О.Слободян агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами спікера Держприкордонслужби, вісьмом представникам російської Федерації боксу заборонено в'їзд до України на три роки.

Пізніше на сторінці у Фейсбуці О.Слободян уточнив, що серед російських громадян, яких не пустили в Україну, - учасники Чемпіонату Європи з боксу, тренери, представник з роботи з медіа, вболівальники, а також двоє журналістів російського каналу LifeNews.

Крім того, за даними спікера прикордонного відомства, з 1 червня українські прикордонники активно оформлюють учасників Чемпіонату Європи з боксу в Харкові, який відбудеться 14-25 червня. "Загалом через кордон пройшло 146 осіб, учасників 14 команд", - вказав він.

Прес-секретар Федерації боксу РФ Влада Романова уточнила, що на територію України не пропустили російського боксера Георгія Кушиташвілі й частину російської делегації. "Ми зараз в оточенні. Нас депортують через те, що ми були в Криму", - повідомила вона російському "Інтерфаксу" в середу.

За її словами, тому до РФ відправляють сімох осіб - Г.Кушіташвілі, її саму і журналістів, які супроводжували делегацію. Разом з тим, дев'ятьох осіб з російської збірної, які раніше не бували в Криму, на територію України пропустили.

В.Романова підкреслила, що під час організації поїздки "українська сторона гарантувала, що проблем не буде, проте нас просто за прізвищами зняли з поїзда".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА