13:31 10.07.2017

МОК відмовився виділити організаторам Олімпіади-2016 додаткові $35-40 млн

2 хв читати
МОК відмовився виділити організаторам Олімпіади-2016 додаткові $35-40 млн

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відмовився виділити організаторам Літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро додатковий кредит на $35-40 млн, щоб покрити дефіцит коштів, оскільки не отримав необхідних гарантій, передає Deutsche Welle.

Президент національного олімпійського комітету Бразилії Карлуш Артур Нузман, який водночас очолює оргкомітет Олімпіади в Ріо, на зустрічі в кулуарах засідання МОК у Лозанні не зміг надати керівництву міжнародного комітету необхідних деталей і гарантій із боку держави.

Дефіцит оргкомітету Літніх ігор-2016 становить близько EUR30 млн ($34 млн), повідомив прес-секретар оргкомітету Маріо Андрада. Організатори Олімпіади знову звернулися до МОК із проханням про фінансову допомогу, оскільки через брак коштів, спричинений глибокою економічною кризою в Бразилії, місто Ріо-де-Жанейро та однойменний бразильський штат не здатні виконати фінансові зобов'язання на суму понад EUR26 млн.

У свою чергу керівництво МОК в офіційній заяві зазначило, що всі його фінансові зобов'язання перед оргкомітетом у Ріо виконані в повному обсязі. На проведення Олімпіади та Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро в 2016 році МОК виділив рекордні EUR1,34 млрд у вигляді прямих інвестицій і за каналами спонсорів.

Згідно з умовами домовленостей із МОК, олімпійські борги лягають на приймаючу сторону. Проте з урахуванням тривалої рецесії в Бразилії виплати з федерального бюджету призведуть до зростання соціальної напруженості, повідомляє USA Today.

Бюджет Олімпіади в Ріо, згідно з останніми оцінками AP, сягнув $13,1 млрд. Ймовірно, фактична сума була набагато вищою, але про неї стане відомо пізніше.

Частина об'єктів, побудованих для Олімпійських ігор 2016 року, активно використовується: нова вітка метро, модернізований порт, високошвидкісні автобуси. Проте спортивні арени, зокрема поле для гольфу вартістю $20 млн, часто порожні, а з 3,6 тис. квартир в Олімпійському селищі покупців знайшли менше ніж 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

НОК закликає Федерацію гімнастики Німеччини не порушувати рекомендацій МОК щодо нейтралітету спортсменів із РФ і Білорусі

Поліція провела обшук у штаб-квартирі "Мілану"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА