17:36 27.09.2017

Мінспорту має намір до 2023 р. реконструювати "Авангард" на сучасний спорткомплекс із готелем і льодовою ареною

2 хв читати
Мінспорту має намір до 2023 р. реконструювати "Авангард" на сучасний спорткомплекс із готелем і льодовою ареною

Міністерство молоді і спорту (Мінспорту) презентувало стратегічний план розвитку спортивного комплексу "Авангард", розташованого на вул. Мельникова в Києві, що передбачає будівництво багатофункціонального спорткомплексу з готелем і льодовою ареною.

Як повідомляє прес-служба міністерства, проект реконструкції "Авангарду" 21 вересня представили його автори - архітектори ТОВ "Portalgroup" Андрій Силенко та Денис Земляков.

Як зазначив під час презентації міністр молоді та спорту Ігор Жданов, проект передбачає облаштування двох арен для хокею зі збільшеною кількістю місць для вболівальників, створення сучасних умов для розвитку і проведення змагань з баскетболу, гімнастики, плавання, інших видів спорту.

Передбачається, що будівництво об'єктів здійснюватиметься в три черги з 2018 р. до 2023 рр. Питання його фінансування має бути вирішене під час затвердження державного бюджету.

За словами міністра, зокрема, на першу чергу робіт необхідно передбачити на 2018 рік 89 млн грн - це капітальний ремонт будівлі льодової арени з установкою трибуни на 600 стоячих місць (загальна кількість глядацьких місць - 1 тис.).

Друга черга (2019-2020 рр.) передбачає збільшення кількості місць для глядачів до 1,8 тис., прибудову до будівлі арени кількох універсальних спортивних залів, облаштування критого басейну з рекреаційним центром, залів для спортивної гімнастики, боксу, тренажерів тощо.

Третя черга (2021-2023 рр.) передбачає будівництво нового льодового палацу, готелю, автостоянки.

На передпроектні роботи Мінспорту вже виділило 660 тис. грн.

Під час презентації І.Жданов закликав народних депутатів відстояти виділення необхідних коштів у держбюджеті-2018.

"Києву потрібна сучасна льодова арена, на якій би тренувалися і початківці діти, і хокейні клуби, і школи фігурного катання. Разом нам вдалося відвоювати цю будівлю у недобросовісних орендарів і повернути в державну власність, до сфери управління Мінспорту", - зазначив він.

За словами народного депутата Юрія Савчука, у Верховній Раді є "потужне спортивне лобі", що обстоюватиме питання виділення необхідних коштів на відновлення спорткомплексу "Авангард".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА