13:37 28.12.2017

"Ліверпуль" заплатив $100 млн за найдорожчого захисника в історії - ван Дейка з "Саутгемптона"

2 хв читати

Футбольний клуб "Ліверпуль" погодив трансфер нідерландця Вірджіла ван Дейка з "Саутгемптона", запропонувавши за нього рекордну суму в історії світового футболу для гравця в захисній позиції - 75 млн фунтів стерлінгів ($100,5 млн).

Як зазначається в повідомленні "Ліверпуля", 26-річний футболіст увійде до його складу під четвертим номером з 1 січня. Можливо, він вийде на поле вже в грі з "Евертоном" 5 січня.

Раніше "Ліверпуль" і "Манчестер Сіті" були готові заплатити за В.Ван Дейка 60 млн фунтів. Однак угода зірвалася: "Саутгемптон" послався на надмірний тиск і направив скаргу керівництву англійської прем'єр-ліги.

Як зазначають британські ЗМІ, новий тренер "Саутгемптона" Маурісіо Пеллегріно розраховував на зоряну гру В.Ван Дейка, але його надії не виправдалися, і останні три матчі центральний захисник провів на лаві запасних.

Переговори між клубами прискорилися до Різдва, в середу В.Ван Дейк пройшов фінальне медичне обстеження і підписав особистий контракт до 2023 року. Він отримуватиме близько 180 тис. фунтів на тиждень

За словами відомого в минулому нападника Алана Ширера, команда суттєво переплатила за гравця, оскільки їй життєво необхідний надійний захисник. "Ліверпуль" у цьому сезоні забив 46 голів, другий показник у чемпіонаті, проте пропустив 23 м'ячі - найгірший показник серед 7 команд із верхньої частини таблиці.

Легендарний захисник "Ліверпуля" Джеймі Каррагер, який відіграв за команду 17 років і понад 500 матчів, зазначив, що В.Ван Дейк швидший за нього, краще грає головою (завдяки високому зросту - 193 см) і не забиває м'ячів у власні ворота. На його думку, він зможе стати лідером оборони клубу на довгі роки.

Зазначається, що за три роки "мерсисайдці" купили у "Саутгмптона" шістьох гравців на загальну суму 170 млн фунтів. Окрім голландця, клуб придбав у конкурента з англійської прем'єр-лігі Адама Лаллану, Деяна Ловрена, Ріки Ламберта, Натаніела Клайна і Садьо Мане.

У поточному сезоні після 20 матчів "Ліверпуль" посідає 4-е місце, відстаючи від лідера - "Манчестер Сіті" на 20 очок. "Саутгемптон" йде 14-м, перебуваючи в 2 очках від зони вильоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА