12:14 31.12.2017

"Динамо" посіло 11-е місце в рейтингу клубів за всю історію Кубка/Ліги чемпіонів УЄФА, "Шахтар" – 31-ше

2 хв читати
"Динамо" посіло 11-е місце в рейтингу клубів за всю історію Кубка/Ліги чемпіонів УЄФА, "Шахтар" – 31-ше

 Київське "Динамо" відкриває другий десяток рейтингу найкращих клубів за всю історію Кубка чемпіонів/Ліги чемпіонів, який склав УЄФА.

Зведена таблиця формувалася за такими показниками: кількість участей у турнірі, завойованих титулів, зіграних матчів, число перемог, нічиїх і поразок, забиті та пропущені командою м'ячі за весь час участі в єврокубку, набрані очки.

Найтитулованіший клуб України "Динамо", незважаючи на відсутність у своїй історії перемог в Кубку/Лізі чемпіонів, посів 11-те місце, пропустивши вперед виключно іменитих грандів європейського футболу.

При цьому у киян 34 участі в турнірі, що є третім показником в історії. Більше брали участь в ЛЧ тільки "Реал" і "Бенфіка". По 34 рази також боролися за Кубок чемпіонів "Баварія", "Аякс" і "Андерлехт".

Донецький "Шахтар" відкриває четвертий десяток рейтингу. "Гірники" займають у ньому 31-ше місце, взявши участь у18 турнірах.

Найголовнішим за всіма показниками клубом в історії Кубка чемпіонів залишається "Реал", у якого найбільше трофеїв (12), матчів, перемог, нічиїх, поразок, а також забитих і пропущених м'ячів.

Мадридський "королівський" клуб брав участь у 48 розіграшах найпрестижнішого єврокубка, що на 11 більше, ніж у найближчого переслідувача за цим показником –"Бенфіки". Загалом мадридці провели в ЛЧ 416 матчів, тоді як у "Баварії", другої команди за цим показником, на 89 менше.

"Баварія", яка 5 разів перемагала у цьому турнірі і стільки ж разів була фіналістом, йде другою і загалом у рейтингу. Трохи гірші показники у "Барселони", яка також 5 разів вигравала КЧ/ЛЧ.

Четвертим йде "Манчестер Юнайтед", в активі якого три титули. На п'ятій сходинці розташувався "Ювентус", який лише двічі завойовував головний трофей європейського клубного футболу, але при цьому ще 7 разів грав у фіналах.

"Мілан" же, який має в своєму активі 7 перемог у ЛЧ (що є другим показником після "Реала") і ще 4 виходи у фінал, йде в рейтингу шостим, оскільки брав участь у турнірі менше за свого одвічного конкурента в Італії "Ювентуса" і має дещо гірші показники в цілому.

Далі в рейтингу розташувалися завсідники Ліги чемпіонів – португальська "Бенфіка" та "Порту", які мають на своєму рахунку по дві перемоги в турнірі. При цьому "Бенфіка" ще п'ять разів програвала у фіналах.

Дев'ятим у списку йде 5-разовий переможець головного єврокубка "Ліверпуль", який брав участь у ньому 22 рази. Лондонський "Арсенал", який лише раз виходив у фінал ЛЧ і програв його, замикає Топ-10.

Найкращий показник серед російських клубів у московського "Спартака", який опинився на 34-й позиції і 19 разів брав участь у турнірі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА