15:18 10.02.2018

Спортивний арбітраж розгляне позов "Динамо" до ФФУ по "справі Маріуполя" 12 лютого

3 хв читати

 Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) 12 лютого розгляне справу за позовом київського ФК "Динамо" на рішення органів футбольного правосуддя України про технічну поразку для команди за неявку на матч чемпіонату України в м. Маріуполь 27 серпня 2017 року.

Як повідомляється на сайті суду, в понеділок буде розглянуто три справи: за позовами головної команди "Динамо" до Федерації футболу України, команди "Динамо" U-21 до ФФУ та команди "Динамо" U-19 до ФФУ.

Як повідомлялося, 27 січня ФК "Динамо" звинуватив ФФУ в затягуванні процесу в Лозаннському суді у "справі Маріуполя". У клубі зазначили, що федерація спочатку з грудня минулого року не погоджувалася на прискорену процедуру розгляду цієї справи, а 25 січня погодилася на призначення слухань в CAS на 12 лютого, але запропонувала формат письмового розгляду справи.

У ФФУ відкинули ці звинувачення. У Федерації вважають, що саме "Динамо" намагається затягнути процес, наполягаючи на зміні процедури розгляду, і у такому разі рішення CAS може не бути отримано до 3 березня, коли планується останній тур першого етапу чемпіонату України.

Як відомо, з кінця липня 2017 року "Динамо" поставило питання про неможливість проведення матчу за участю футболістів київського клубу в Маріуполі, посилаючись на відповіді від правоохоронних органів України.

17 серпня 2017 року комітет ФФУ одностайно вирішив продовжити проведення матчів української Прем'єр-ліги та Кубка України в Маріуполі, і доручив ФК "Маріуполь" разом з відповідними службами заздалегідь проводити огляд стадіонів перед матчами.

18 серпня стало відомо, що юнацька команда "Динамо" (U-19) не поїхала на матч до Маріуполя.

Віце-президент "Динамо" Андрій Мандзяновский пояснив це рішення наявністю відкритого листа родичів юних футболістів на адресу керівництва країни, де вони заявляють, що не будуть ризикувати життями своїх дітей, відправляючи їх в "зону підвищеної терористичної загрози", і тим, що клуб ще не отримав офіційне рішення Комітету ФФУ зі стадіонів та безпеки від 17 серпня.

19 серпня в Маріуполі повинен був відбутися матч третього туру чемпіонату України серед юнацьких команд: "Маріуполь U-19" – "Динамо U-19"; 25 серпня – матч молодіжних команд "Маріуполь U-21" – "Динамо U-21" в турнірі дублерів основних складів, а 26 серпня повинні були зіграти головні команди "Маріуполя" і "Динамо".

14 листопада 2017 року рішенням Апеляційного комітету ФФУ "Динамо" було позбавлено 3 очок у чемпіонаті України за неявку на гру в Маріуполі 27 серпня, оскільки київський клуб не отримав бажаних для себе гарантій безпеки. Це рішення було оскаржене в Лозаннському суді.

Після 19 турів чемпіонату України, який пішов на зимову перерву 9 грудня, "Динамо" відстає від лідера "Шахтаря" якраз на 3 очки.

Як відомо, чемпіонат України зараз проходить за новою системою в два етапи. На першому етапі проводиться 22 тури у два кола, і він завершується 3 березня. За його підсумками формується 2 групи по 6 команд.

У групі 1 (місця з 1-го по 6-те) визначається чемпіон України та команди-учасниці єврокубків. У групі 2 (місця з 7-го по 12-те) визначаються команди, які залишать українську Прем'єр-лігу (посіли 11-те і 12-те місця). При цьому спортивні показники, отримані на першому етапі змагань, зберігаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА