14:10 20.02.2018

Проведення матчу "Маріуполь" - "Динамо" 27 серпня не було заборонено держорганами - CAS

3 хв читати
Проведення матчу "Маріуполь" - "Динамо" 27 серпня не було заборонено держорганами - CAS

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) дав коротке роз'яснення свого рішення, згідно з яким відмовив у задоволенні скарги ФК "Динамо" (Київ) на рішення органів футбольного правосуддя України про технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку на матч чемпіонату України до Маріуполя 27 серпня 2017 року.

Суд встановив, що оскільки проведення матчів в Маріуполі не було заборонено будь-яким місцевим або державним органом влади, то дирекція Української Прем'єр-ліги була єдиним компетентним органом, який міг відкласти або перенести матч між "Маріуполем" і "Динамо" в інше місце.

"Оскільки ФК "Динамо" не надсилало такого запиту до Дирекції Української Прем'єр-ліги для прийняття якогось рішення з цього питання, суд дійшов висновку, що апеляції клубу мають бути відхилені, без необхідності визначати, чи стали проблеми з безпекою в регіоні вагомою підставою для неявки "Динамо" на матчі ", - йдеться в повідомленні CAS.

При цьому Спортивний арбітраж зазначив, що ФФУ не змогла своєчасно прояснити ситуацію і не забезпечила належну комунікацію з усіма учасниками процесу, а плутанина завдала шкоди інтересам ФК "Динамо".

У результаті, суд прийняв також рішення, що клуб і федерація рівною мірою мають сплатити за цей розгляд.

Як повідомлялося, наприкінці липня 2017 року "Динамо" порушило питання про неможливість проведення матчу за участю футболістів київського клубу в Маріуполі, посилаючись на відповіді від правоохоронних органів України.

17 серпня 2017 року відповідний комітет ФФУ одноголосно вирішив продовжити проведення матчів української Прем'єр-ліги і Кубка України в Маріуполі, і доручив ФК "Маріуполь" разом із відповідними службами заздалегідь проводити огляд стадіонів перед матчами.

18 серпня стало відомо, що юнацька команда "Динамо" (U-19) не поїхала на матч до Маріуполя. У "Динамо" пояснили це рішення наявністю відкритого листа родичів юних футболістів на адресу керівництва країни, де вони заявляють, що не ризикуватимуть життями своїх дітей, відправляючи їх до "зони підвищеної терористичної загрози".

26 серпня з цієї ж причині не відбувся матч молодіжних команд "Маріуполь U-21" - "Динамо U-21" в турнірі дублерів основних складів, а 27 серпня не зіграли головні команди "Маріуполя" і "Динамо".

11 вересня Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ прийняв рішення зарахувати "Динамо" технічну поразку за неявку на матч до Маріуполя. 14 листопада 2017 року її було підтверджено рішенням Апеляційного комітету ФФУ. Після цього київський клуб звернувся до Лозаннського суду.

Після 20 турів чемпіонату України "Динамо" з 42 очками відстає від лідера "Шахтаря" на 3 очки. У зв'язку з цим рішенням CAS ситуація в турнірній таблиці не зміниться, а кількість матчів за участю лідерів турніру вирівняється.

Як відомо, чемпіонат України наразі відбувається за новою системою в два етапи. На першому етапі проводяться 22 тури в два кола, і він завершується 3 березня. За його підсумками формується 2 групи по 6 команд і проводиться друга частина чемпіонату, що стартує з 10 березня.

У групі 1 (місця з 1-го по 6-е) визначається чемпіон України і команди-учасниці єврокубків. У групі 2 (місця з 7-го по 12-е) визначаються команди, які полишать Українську Прем'єр-лігу (знявши 11 і 12 місця). Водночас спортивні показники, отримані на першому етапі змагань, зберігаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА