21:11 22.02.2018

У Франції розпродажі шоколадної пасти Nutella наприкінці січня призвели до бійок між покупцями

2 хв читати

Французьку мережу супермаркетів Intermarche звинувачують в порушенні закону через 70-відсоткову знижку, встановлену в минулому місяці на шоколадну пасту Nutella, повідомляє Reuters.

Генеральний директорат з питань конкуренції, справах споживачів і боротьби з шахрайством (DGCCRF) з'ясував, що ритейлер порушив закон, який забороняє продавати товари за ціною, нижчою від покупної. Згідно з французьким законодавством тепер мережі загрожує штраф у розмірі до € 375 тис.

Згідно із законом виняток робиться тільки для сезонних щорічних розпродажів: ритейлери можуть продавати нижче собівартості товари, які зберігалися на їх складах більше 30 днів.

Президент Intermarche Тьєррі Котійяр раніше заявляв в інтерв'ю Le Journal du Dimanche, що така низька ціна була встановлена ​​як раз в період офіційних зимових розпродажів. Замість € 4,5 за 950-грамову банку Nutella мережа встановила ціну € 1,41. В одні руки давали тільки по три банки шоколадної пасти.

Знижка 70% на Nutella і деякі інші товари призвела до бійок серед покупців Intermarche в кінці січня. Ролики з клієнтами супермаркетів, які намагалися забрати один в одного банки шоколадної пасти виробництва концерну Ferrero, стали вірусними, відзначає Reuters.

Окрім великих знижок на шоколадну пасту Intermarche в той же період встановила великі знижки на памперси виробництва Procter & Gamble, воду Perrier і кави під маркою Carte Noire від Lavazza, уточнив генеральний директорат з питань конкуренції.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА