14:21 28.03.2018

Угода про ЗВТ відкриє на 80% ринок промисловості Ізраїлю для українських експортерів

2 хв читати
Угода про ЗВТ відкриє на 80% ринок промисловості Ізраїлю для українських експортерів

Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) передбачає скасування ввізних мит на 80% промислових товарів з України до Ізраїлю, а також для низки товарів агропродукції з моменту набуття документом чинності, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Водночас для низки товарів агропродукції ввізні мита буде скасовано в рамках квот. Також передбачене поступове скасування ввізних мит під час перехідних періодів - три, п'ять, сім років. Після завершення цих термінів мита будуть вирівняні до нуля", - сказала вона на прес-брифінгу після урядового засідання в середу.

За словами Н.Микольської, окрема категорія товарів підпадає під часткову лібералізацію. При цьому ювелірні вироби виключені з переліку товарів, на які поширюється дія документа.

"Після набуття угодою чинності українські виробники можуть без мит експортувати свої товари на ринок Ізраїлю. Чому це так важливо? Тому що Ізраїль - досить закритий ринок із високими ставками пов'язаного ввізного мита. Зокрема, це стосується сільськогосподарської продукції. Наприклад, на деяку м'ясну продукцію зв'язана ставка ввізного мита перевищує 280%", - зазначила вона.

У свою чергу Україна відкриває 70% ринку промислових товарів для ізраїльських виробників, а також скасовує мита на низку сільськогосподарських товарів одразу після набуття чинності угодою про ЗВТ, на деякі - протягом трьох-п'яти років. Зокрема, Україна частково знизить тарифи на деякі сезонні овочі та фрукти з Ізраїлю, уточнила торгпред, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Проте цей перелік не є вичерпним. Угода про ЗВТ - довгостроковий документ", - уточнив, у свою чергу, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

При цьому він повідомив, що Україна найближчим часом розпочне переговори про ЗВТ із новою країною, проте не уточнив, про яку саме державу йдеться.

Як повідомлялося, Україна та Ізраїль в середу фіналізували переговорний процес про ЗВТ. Найближчим часом очікується підписання відповідної угоди і ратифікація її Верховною Радою та ізраїльським кнесетом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА