13:28 22.05.2018

На кордон повертають контрабандну схему з річним обсягом 20 млрд грн і кілометрові черги - ЗМІ

3 хв читати

Профільний комітет ВРУ погодив винесення в зал законопроекту № 7484 народного депутата БПП А. Антоніщука про скасування норми "24 години" для безмитного ввезення товарів в Україну.

За словами журналіста, що більше 1,5 років розслідує схему "піджаків" на кордоні Євгена Плінского, засідання Комітету, яке було анонсовано на 14:00 17 травня не відбулося через відсутність кворуму і було перенесено на вівторок 23 травня, але з ініціативи окремих депутатів засідання все ж відбулося увечері 17 травня під куполом ВР.

«17 травня в кулуарах Парламенту, без попереднього публічного сповіщення про збори Комітету, нардепи проголосували за внесення законопроекту в зал ВР», - зазначає Плінский. За його словами, документ отримав схвалення свого законопроекту про скасування частини антиконтрабандні закону через податковий комітет, а саме норми "24 години".

На його думку, прийняття цієї правки поверне на кордон схему контрабанди з річним обсягом понад 20 мільярдів гривень, так як саме "норма 24 години" блокує промисловий безподатковий ввіз товарів під прикриттям товарів для особистих потреб. Про це журналіст заявив під час засідання податкового комітету 16 травня, за день до успішного голосування за законопроект № 7484.

Голова комітету Ніна Южаніна підтвердила факт голосування профільного комітету за законопроект № 7484 на фейсбук сторінці журналіста-розслідувача Євгена Плінского і пояснила процедуру позачергового засідання комітету: "Серед проектів Законів, относительно якіх НЕ Було Прийнято решение в середу (із-за відсутності кворуму) БУВ проект закону 6490-д про сімейні фермерські господарства. Щодо него необходимо Було терміново Прийняти решение, бо 22.05 планується Розглянуто на вранішньому засіданні декілька аграрних проектів. Цей проект закону Вкрай актуальний. Іншого варіанту чим зібраті Позачергове Засідання в четвер (17.05) НЕ Було. Були Присутні 17 народних депутатов. Кворум в такій кількості собирается, зазвічай, самостійно. Для мене Було важліво, что всі питання порядку денного достаточно були обговорені членами комітету. Рішення при голосуванні КОЖЕН з НД прийомів самостійно ».
"Якщо цей законопроект, сумнівним чином схвалений комітетом, таки буде внесений до сесійної зали і проголосований, то це поставить жирну крапку в боротьбі Уряду і особисто Гройсмана з контрабандою", - вважає Плінскій.
Як повідомлялося раніше, у журналіста є відповідь Міністерства фінансів Республіки Польща, що з моменту старту реформи трафік товарів щодо безмитного ввезення на кордоні з цієї країни в Україну скоротився в 2 рази: з 2 млрд 645 млн грн. у 2017 році до 1 млрд 406 млн грн. в 2018 році. Також повідомлялося, що нові норми Податкового кодексу щодо безмитного ввезення імпорту вдвічі знизили використання системи TAX FREE на кордоні з Польщею.
18 травня перший секретар відділу торгівлі та економіки Представництва ЄС в Україні Жослін Гитонья заявив: "Одними з найбільш важливих питань Угоди про асоціацію з ЄС є питання, пов'язані з митницею і, на жаль, саме за цим напрямком, як одному з найбільш важливих напрямків, ми в останні роки бачимо недостатньо істотний прогрес ».

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА