20:26 31.05.2018

ЄС приготувався до пропорційної відповіді на мита США на імпорт сталі та алюмінію

2 хв читати
ЄС приготувався до пропорційної відповіді на мита США на імпорт сталі та алюмінію

Єврокомісія (ЄК) має намір відповісти пропорційними заходами на оголошене США введення загороджувальних мит на імпорт сталі та алюмінію з Євросоюзу.

Крім того, регулятор має намір 1 червня подати позов до Світової організації торгівлі (СОТ) щодо дій США, говориться в заяві ЄК.

Раніше в четвер міністр торгівлі США Уілбур Росс повідомив, що адміністрація американського президента прийняла рішення ввести мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) з Євросоюзу, Канади і Мексики.

Нові мита набудуть чинності опівночі 1 червня, зазначив Росс.

"Прийняті США заходи покликані захистити американську галузь від іноземної конкуренції, що йде в розріз з нормами СОТ", - відзначають в ЄК.

"Крім подачі позову до СОТ, ми вводимо в відношенні США заходи, скоординовані разом з нашими партнерами, також постраждалих від дій Вашингтона", - йдеться в заяві європейського регулятора.

У ЄК відзначають, що мита, вводяться США, зачіпають експорт з єврозони, обсяг якого в 2017 році склав 6,4 млрд євро.

Незважаючи на спроби запобігти торговій суперечці, "ЄС вів підготовку в останні місяці і тепер готовий відреагувати на введені США обмеження на імпорт сталі та алюмінію швидкими і пропорційними заходами, повністю відповідними правилами СОТ", відзначають в ЄК.

ЄС введе додаткові мита на низку товарів американського експорту, і вартість енергоносіїв буде визначено відповідно до збитків, нанесених обмеженнями, які ввели США, говориться в заяві.

Список товарів, для яких будуть введені додаткові мита, вже готовий і отримав підтримку всіх членів ЄС, відзначають в ЄК.

"ЄС упевнений, що односторонні тарифи, введені в США, є невиправданими і йдуть в розріз з нормами СОТ. Це протекціонізм - простий і чистий", - заявив президент ЄК Жан-Клод Юнкер.

"США не залишили нам вибору, крім як оскаржити їх дії в СОТ і ввести додаткові мита на низку товарів американського імпорту", - сказав Ж.-К.Юнкер.

Раніше цього року США ввели імпортні мита - 25% для сталі і 10% для алюмінію, які вже діють відносно продукції з Китаю, Росії, Японії та інших країн. Євросоюз і деякі партнери США були звільнені від дії мит до 1 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

Україна очікує надходження $1,5 млрд DPL СБ до кінця березня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА