16:26 10.08.2018

Трамп оголосив про подвоєння імпортних мит на сталь та алюміній для Туреччини

2 хв читати
Трамп оголосив про подвоєння імпортних мит на сталь та алюміній для Туреччини

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю оголосив про двократне збільшення імпортних мит на алюміній і сталь для Туреччини.

"Я щойно схвалив збільшення мит на сталь та алюміній для Туреччини вдвічі, тоді як їхня валюта швидко падає порівняно з нашим дуже сильним доларом. Мита на алюміній тепер будуть 20%, на сталь - 50%", - написав Д. Трамп у своєму Twitter.

"Наші відносини з Туреччиною наразі не такі хороші", - резюмував американський президент.

Раніше в п'ятницю Раджеп Ердоган зазначав, що "економічні нападки (з боку США - ІФ) на адресу Туреччини... нанесли удар на взаємовідносини між країнами та досягли тієї точки, в якій майже неможливо їхнє відновлення".

"Із вами долари, але з нами Аллах", - сказав турецький лідер.

Відносини між двома країнами загострилися в липні, після того як президент США Дональд Трамп пообіцяв Туреччині "великі санкції" через затримання американського пастора. У середині липня турецький суд відмовив у задоволенні запиту боку захисту, який вимагав звільнити з-під варти Ендрю Брансона. 25 липня Е.Брансона було переведено з в'язниці під домашній арешт.

Минулого тижня США ухвалили рішення ввести санкції стосовно голови Мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Гюля та міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу. Обмежувальні заходи вводяться у відповідь на тримання під вартою в Туреччині громадян США, зокрема пастора Е.Брансона, якого в Туреччині обвинувачують у зв'язках з організацією "Фето" та причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА