14:29 31.08.2018

АМКУ оштрафував Moston Properties і North Scale Enterprises за змову під час участі в тендері УГВ

1 хв читати
АМКУ оштрафував Moston Properties і North Scale Enterprises за змову під час участі в тендері УГВ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував Moston Properties Limited і North Scale Enterprises Ltd. за змову під час участі в тендері "Укргазвидобування" на закупівлю колтюбінгової установки навесні 2015 року, повідомила державний уповноважений комітету Ганна Артеменко.

За її словами, кожна з компаній отримала штраф по 399,999 тис. грн.

"Сукупність доказів змови, встановлених за результатами розгляду справи: зв'язаність відповідачів; зв'язаність уповноважених представників відповідачів та їх взаємодія; наявність подібності в оформленні документів; завищення цінових пропозицій; наявність тісної комунікації між представниками відповідачів перед проведенням торгів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Moston Properties Limited у травні 2015 року виграла тендер на постачання "Укргазвидобуванню" установки колтюбінгу вартістю $5,85 млн. Пізніше тендерна комісія УГВ дискваліфікувала Moston Properties. У компанії заявили, що цінова пропозиція в $5,85 млн значно перевищувала ринкову, при цьому установка не відповідала специфікації, оскільки для експлуатації в умовах Полтавської області було запропоновано поставити морський варіант без шасі.

"Укргазвидобування" також звинуватило депутатів Максима Полякова та Євгена Дейдея в тиску на компанію і лобіюванні інтересів Moston Properties.

У свою чергу Moston Properties через суди почала блокувати подальшу закупівлю УГВ обладнання для колтюбінгу.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА