10:10 14.09.2018

Нафтогаз відновив стягнення з Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу

2 хв читати
Нафтогаз відновив стягнення з Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу

Англійський суд у четвер скасував наказ від 18 червня 2018 року про арешт активів "Газпрому" на території Англії та Уельсу, повідомляє управління інформації "Газпрому".

НАК "Нафтогаз України" намагається стягнути в міжнародних судах із "Газпрому" $2,6 млрд за підсумками рішень Стокгольмського арбітражу. "Газпром" ці рішення оскаржить, але українська сторона не хоче чекати на розгляд апеляції.

Арешт активів у британській юрисдикції найбільш болючий для "Газпрому", адже обмежує його доступ до світового фінансового ринку, ставлячи угоди з залучення коштів за допомогою єврооблігацій або клубних кредитів під загрозу замороження за позовами "Нафтогазу". В червні "Газпрому" довелося скасувати угоду з розміщення євробондів у фунтах. Свої останні операції на ринку двосторонніх кредитів монополія також вважає за краще не робити надбанням громадськості.

Як зазначається в повідомленні "Газпрому", умовою скасування наказу стало прийняте "Газпромом" зобов'язання не відчужувати акції Nord Stream AG до завершення слухань в англійському суді у справі про визнання і приведення у виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі про транзит від 28 лютого 2018 року. Слухання попередньо призначені на лютий 2019 року.

Водночас у четвер шведський суд задовольнив прохання "Нафтогазу України" щодо скасування наказу про припинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу. "Газпром" має намір домагатися перегляду цього рішення.

"Газпром" продовжить захищати свої права всіма доступними засобами в рамках чинного законодавства", - запевняють у російській компанії.

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж ухвалив остаточне рішення щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом України" в рамках контракту на транзит газу через територію України. "Газпром" подав до суду заяву про повне скасування арбітражного рішення. 13 червня 2018 року шведський суд задовольнив клопотання "Газпрому" про відстрочення виконання рішення Стокгольмського арбітражу, яке діяло до сьогоднішнього дня.

Наказ про арешт активів "Газпрому" на території Англії та Уельсу затвердив Високий суд Англії та Уельсу 18 червня 2018 року на прохання "Нафтогазу України" у зв'язку з примусовим виконанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору про транзит газу від 28 лютого 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА