Економіка

Суд заарештував статутний капітал The Insider на прохання прокуратури у справі Тамразова

Печерський районний суд м. Києва за зверненням Генпрокуратури заарештував внесок до статутного капіталу ТОВ "Всеукраїнська медіа група" (The Insider) у розмірі 8 млн грн, повідомив на своїй сторінці у Facebook власник компанії та колишній перший заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування" (2010-2014 рр.) Олексій Тамразов.

Згідно з рішенням суду, на вимогу Генпрокуратури було накладено арешт на майно, а саме, на внесок до статутного капіталу "Всеукраїнської медіа групи" із забороною О.Тамразову або іншим особам за його дорученням відчужувати та будь-яким чином розпоряджатися зазначеним майном.

"Генпрокуратура наклала арешт на внесок 8 млн грн до статутного капіталу ТОВ "Всеукраїнська медіа група" — видання The Insider. Їм байдуже, що це не "живі" гроші, це статутний капітал, який був фактично сформований на 3 млн грн, починаючи з 2013 року, і ці кошти були спрямовані на виплату зарплати журналістам", — написав він у Facebook.

Згідно з текстом рішення суду, за заявою прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що, за даними держреєстру, О.Тамразов вніс до статутного фонду компанії 8 млн грн, водночас його підозрюють у скоєнні кримінального злочину, внаслідок якого завдано збитків ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта" на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом проведення аукціонів із продажу скрапленого газу начебто для потреб населення за заниженими цінами.

"Із метою подальшого відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, існує необхідність у накладенні арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на правах приватної власності", — йдеться в тексті постанови суду.

О.Тамразов розкритикував рішення суду, зазначивши, що грошей на рахунках компанії все одно немає.

"Заарештували мій внесок у ТОВ "Всеукраїнська медіа група" у 8 млн грн? Ні, я його ніколи не вносив у такому розмірі. Той, що я вносив, давно витрачено на зарплати, оренду тощо. Та і як можна заарештувати внесок у статутний капітал? Чи заарештували гроші на рахунках компанії? Ні, та їх там і немає", - зазначив він, наголосивши, що не має наміру оскаржувати рішення суду.

Як повідомлялося, 23 серпня суд встановив екс-першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" О.Тамразову нову заставу у 20 млн грн.

9 серпня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що під час спроби дати хабар в особливо великому розмірі було затримано колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" О.Тамразова.

Пізніше того самого дня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що правоохоронці задокументували факт передачі половини раніше обумовленої суми неправомірної вигоди, тобто $100 тис., заступнику начальника департаменту міжнародно-правової співпраці Генпрокуратури України. За її словами, зазначену суму О.Тамразов пропонував за "невиконання прокурором в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, а саме повторного звернення у зазначеному кримінальному провадженні за клопотанням про арешт природного газу".

10 серпня Печерський районний суд Києва обрав О.Тамразову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. 13 серпня він вийшов із СІЗО під заставу, яку, за словами його адвоката, внесли його друзі.

21 серпня генпрокурор повідомив, що О.Тамразова знову затримано за сприяння злочинній організації: "Сьогодні його затримано за статтею 256 за сприяння членам злочинної організації, за статтею 191 (крадіжка в особливо великих розмірах). Безумовно, після затримання відбудуться слідчі дії, а також буде обрано запобіжний захід".

Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

О.Тамразов, 1975 р. н., з 2010-го по березень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ "Укргазвидобування". Він також був власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група" (сайт theinsider.ua).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ