Економіка

Польща та Словаччина розпочали будівництво газового інтерконектора між країнами

Польща та Словаччина розпочали будівництво газопроводу між країнами, повідомив прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні.

"Щойно у Вельке Капушани розпочалося будівництво газового інтерконектора Словаччина-Польща. Це частина проектів спільної зацікавленості ЄС, будівництво інтерконектора підвищить енергетичну безпеку та диверсифікацію для Словаччини та всієї Європи", - написав він у Twitter у середу.

Як повідомлялося, в травні польський газотранспортний оператор Gaz-System і словацький Eustream ухвалили інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу-перемички Польща-Словаччина, підписавши відповідний "Договір про приєднання".

"Будівництво цього інтерконектора збільшить енергетичну безпеку в регіоні та створить нові можливості для торгівлі природним газом в інтересах європейських клієнтів", - зазначав гендиректор Eustream Ростислав Жукович.

Новий газопровід дасть змогу диверсифікувати джерела газу для всього регіону Центральної та Східної Європи, створивши зв'язок між польськими та словацькими газотранспортними системами, якого наразі немає. Згідно з коментарем компаній-учасників, проект забезпечить країнам регіону доступ до нових джерел поставок газу - терміналів СПГ у Польщі та Литві, Норвегії; а також із півдня - через перемичку Словаччини та Угорщини та запланований газопровід Eastring.

Будівництво планувалося розпочати в другій половині 2018 року та завершити наприкінці 2021 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ