Економіка

Трибунал у Гаазі провів слухання в рамках позову групи "Нафтогаз" до РФ щодо захоплених у Криму активів

Трибунал при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі 17травня завершив усні слухання у справі за позовом семи компаній групи "Нафтогаз" до Російської Федерації у зв'язку із захопленням активів групи в Криму, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"Протягом 14-17 травня Трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі провів слухання щодо юрисдикції трибуналу і відповідальності за порушення угоди. Питання збитків буде розглянуто і вирішено Трибуналом на другій стадії розгляду справи, після винесення рішення щодо юрисдикції та відповідальності. Очікується, що Трибунал винесе перше рішення у справі в першому кварталі 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 15 лютого 2016 року Російській Федерації було вручено офіційне письмове повідомлення НАК "Нафтогаз України", ДАТ "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укртрансгаз", ДК "Лікво", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укртранснафта" і ДК "Газ України" про інвестиційний спор у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією.

Причиною цього спору є незаконна експропріація РФ інвестицій групи "Нафтогаз" на території Криму.

Арбітражне провадження розпочато 17 жовтня 2016 року. Справу розглядають при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі.

Сума позову "Нафтогазу" до РФ у зв'язку із захопленням активів в Криму з урахуванням відсотків вже сягає $8 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ