19:41 21.09.2018

Тимошенко: Потрібно перейти від кланово-олігархічної економіки до соціальної ринкової моделі

2 хв читати
Тимошенко: Потрібно перейти від кланово-олігархічної економіки до соціальної ринкової моделі

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Україна має перейти від кланово-олігархічного економічного устрою до соціальної ринкової економіки, трансформувати відсталу сировинну економіку в економіку інноваційного розвитку.

"Це світовий тренд, який був прийнятий як основа і головна стратегічна лінія, зокрема, Європейською народною партією, членом якої "Батьківщина" є вже більше десяти років. Необхідно гармонійне поєднання вільного підприємництва з інтересами суспільства. На сьогоднішній день є очевидним, що ринок не може бути абсолютно саморегульованим і працювати в інтересах суспільства. у нього є недоліки у вигляді монополізму, ігнорування інтересів розвитку суспільства, парадигми про те, що виживає найсильніший, причому будь-яким шляхом", - сказала Ю.Тимошенко в п'ятницю під час презентації "Нового економічного курсу України".

Вона наголосила, що держава має створити однакові та рівні правила для всіх. "Ні" монополіям, вони з'їдають будь-яку економічну систему, як і будь-яка монополія в будь-якій сфері життя суспільства. Це буде демонтовано, ми завершимо історію з монополіями, зокрема й клановими", - заявила лідер "Батьківщини".

Ю.Тимошенко зазначила, що метою цього має бути прискорене економічне зростання з річними темпами не менше 7%, а головною рушійною силою всіх економічних змін у країні має бути креативний інтелектуальний підприємницький клас.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що завданнями монетарної політики має бути стабілізація гривні, зниження інфляції, розвиток малих банків, впровадження для бізнесу довгострокових кредитів під низькі відсотки, підконтрольність Національного банку суспільству.

"А ті спекулятивні авантюри, які проводилися і проводяться в Національному банку, будуть предметом окремих кримінальних розслідувань після зміни влади. Близько $13 млрд за 4,5 року виведено з бюджету України, з банківської системи України на базі спекулятивних операцій. І майже стільки ж, трохи менше, ми отримали від МВФ. Потрібно прибрати злочинців з Нацбанку, які вбили нашу валюту, зруйнували нашу економіку і продовжують заробляти на нашому горі", - сказала Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА