Економіка

Мінфін США розширив програму боротьби з відмиванням грошей на ринку нерухомості

Міністерство фінансів США розширило програму боротьби з відмиванням грошей, що вимагає від компаній титульного страхування розкривати власників фіктивних фірм, які купують люксову нерухомість.

Нові умови знижують планку для суми потенційних угод, що підпадають під вимоги про розкриття інформації, а також розширюють покриття програми на п'ять нових міст, пише газета The Wall Street Journal.

Угоди з купівлі нерухомості компаніями, офіційно зареєстрованими, але які не мають активів і не проводять операцій, законні, і вони дуже привабливі для цілей відмивання грошей, оскільки є анонімними і не вимагають пояснення походження використовуваних для покупки коштів.

Протягом багатьох років ця галузь не регулювалася, і лише в останні роки вона знаходиться під пильною увагою американської влади.

Програма контролю сектора була запущена в січні 2016 року, її параметри переглядаються кожні 6 місяців.

Відповідно до нових умов, компаніям, що займаються страхуванням прав власності, необхідно направляти владі дані щодо всіх угод з купівлі компаніями з обмеженою відповідальністю житлової нерухомості вартістю від $ 300 тис. у 12 міських округах США в разі, якщо хоча б частину покупки було оплачено готівкою, банківським чеком, за допомогою грошових доручень або криптовалютою.

Вона поширюється на Бостон, Чикаго, Даллас / Форт-Верт, Гонолулу, Лас-Вегас, Лос-Анджелес, Маямі, Нью-Йорк, Сан-Антоніо, Сан-Дієго, Сан-Франциско і Сієтл.

Раніше вимога поширювалася лише на 7 міських округів, а планка ціни варіювалася залежно від регіону.

Після запуску програми обсяг угод з купівлі компаніями нерухомості за рахунок готівкових коштів на всій території США скоротився приблизно на 70%, свідчать дані Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка і Університету Маямі.

 

юв

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ