15:25 19.11.2018

У Запоріжжі Lucky Labs презентувала нову книгу для підлітків

2 хв читати

ЗНО-2018 дало шокуючі результати – лише 48% абітурієнтів спромоглися розв’язати задачу з математики рівня 8-го класу. Ці минулорічні результати у Міністерстві освіти назвали безпрецедентними і кинули всі сили на покращення рівня підготовки школярів. Однією із рекомендації стало читання позашкільної літератури, присвяченої нестандартним підходам до математики. Наприклад такої, як книжка Кузька Кузякіна “#Щотакематематика” яка нещодавно вийшла у видавництві “Талант” для благодійного проекту ЛакіБукс (заснований IT-компанією Lucky Labs).

Саме цю книгу представники проекту днями презентували у Запоріжжі. У Центральній дитячій бібліотеці ім. Андросова небайдужих до математики зібрав кібернетик, інженер, вчитель і популяризатор науки Роман Пашкевич.

“На мій погляд, в умовах сучасного світу математика повинна бути обов'язковим предметом класу до сьомого, а її основною метою, крім навчання лічбі, повинний бути розвиток у школяра логічного мислення та вміння застосовувати апарат строгих доказів”, - розповідає Роман.

Під час презентації підлітки за допомогою лектора розв’язали декілька нешаблонних завдань.

“Було цікаво дізнатись, як вплинули на розвиток теорії вірогідності картярі. Ніколи не думав, що математику можна так використати. Вдома хочу перевірити на практиці із монеткою те, що сьогодні почув. А ще ділити на ноль круто. Це не така практична штука, як теорія вірогідності, та мені подобається, бо раніше казав, що цього не можна”, - ділиться враженнями учень 7 класу Євген.

Усі присутні отримали у подарунок нову книгу ”#Щотакематематика”. Зараз її вже можна знайти у 120 бібліотеках Півдня і Сходу України, куди її відправив проект ЛакіБукс, що є спільною ініціативою IT-компанії Lucky Labs та Благодійного фонду «Я Майбутнє України». Незабаром поринути у світ математики можна буде у більшості бібліотек країни, бо книга потрапила у списки видань для цьогорічного оновлення фондів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА