16:07 20.11.2018

Київський метрополітен уклав договір із "Київметробудом" про будівництво метро на Виноградар за 6 млрд грн

1 хв читати
Київський метрополітен уклав договір із "Київметробудом" про будівництво метро на Виноградар за 6 млрд грн

Київський метрополітен уклав договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської гілки метро з ВАТ "Київметробуд", що став переможцем тендера на ProZorro.

"У рамках першої черги робіт на ділянці майже у 4 км передбачається будівництво двох станцій -"Мостицька" і "Проспект Правди"- і відгалуження у бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії", - повідомила прес-служба Київського метрополітену у вівторок.

Згідно з документом, роботи триватимуть до 2021 року, а їхній бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

Як зазначається в повідомленні, наразі триває оформлення всіх передбачених законодавством документів для початку робіт. При підготовці проекту Київрада вже підтримала виділення технічних земельних ділянок для облаштування необхідних будівельних майданчиків.

"Розпочинаючи будівництво станцій на Виноградар, ми фактично відроджуємо будівництво метро в столиці. Тому що останню станцію метрополітену в Києві, нагадаю, відкрили в 2013 році", - процитовано в повідомленні міського голову Києва Віталія Кличка.

Як повідомлялося раніше, в рамках цього проекту вперше в Києві планують використовувати технологію вертикальних тунелів. При цьому станція "Мостицька" буде будуватися як станція глибокого закладення, а "Проспект Правди" і наступні передбачено будувати відкритим способом як неглибокі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА