09:56 21.11.2018

Передбачені проектом держбюджету на 2019 рік для "Укроборонпрому" 2,8 млрд грн буде направлено на потреби ЗСУ в новій авіатехніці

3 хв читати
Передбачені проектом держбюджету на 2019 рік для "Укроборонпрому" 2,8 млрд грн буде направлено на потреби ЗСУ в новій авіатехніці

Передбачене допрацьованим до другого читання проектом держбюджету на 2019 рік дофінансування статутного капіталу держконцерну "Укроборонпром" у розмірі 2,8 млрд грн, в разі затвердження закону про держбюджет, планується направити насамперед на оновлення та розвиток потужностей підприємств авіаційного кластера держконцерну, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Укроборонпромі".

"У разі ухвалення держбюджету на наступний рік передбачене проектом основного фінансового закону дофінансування статутного капіталу держконцерну в розмірі 2,8 млрд грн буде направлено насамперед на оновлення виробничих потужностей авіабудівних підприємств "Укроборонпрому", розробку та підготовку до серійного виробництва нових зразків авіаційної техніки для ЗСУ, а також на фінансування інших заходів зі зміцнення вітчизняної оборонної промисловості", - повідомив співрозмовник агентства.

Як нагадали з огляду на це в дежконцерні, останніми роками підприємства авіакластера "Укроборонпрому" ведуть активні роботи, направлені на посилення спроможностей Повітряних Сил ЗСУ.

"Цього року українські льотчики вже отримали кілька десятків одиниць авіаційної техніки, зокрема фронтові бомбардувальники та розвідники Су-24, модернізовані винищувачі МіГ-29 і Су-27, військово-транспортні Ан-26 і Іл-76, багатоцільові вертольоти Мі-8 і Мі-24, а також безпілотники Spectator", - зазначив співрозмовник агентства.

"Крім того, на початку листопада було здійснено бойові стрільби із зенітних ракетних комплексів, які пройшли відновлення або капремонт на потужностях "Укроборонпрому", - додав він.

За даними "Укроборонпрому", передбачене проектом держбюджету на 2019 рік масштабне дофінансування статутного капіталу держконцерну дасть змогу довести розмір статутного капіталу до 3,5 млрд грн.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять близько 112 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства. Ще 21 підприємство держконцерну розташовується на тимчасово окупованій території Криму та на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Згідно із затвердженим постановою Кабінету Міністрів №993 від 31 серпня 2011 року статутом "Укроборонпрому", його статутний капітал формується за рахунок коштів держбюджету, майна учасників держконцерну, а також інших не заборонених законом джерел. Станом на вересень 2011 року, на момент затвердження статуту держконцерну його статутний капітал оцінювався в 1 млрд грн.

За даними "Укроборонпрому", на сьогодні до створеного в 2016 році кластера авіабудування та авіаремонту держконцерну входять 20 підприємств. За підсумками роботи в 2017 році підприємства авіакластера збільшили сумарний чистий дохід від реалізації продукції в 1,5 раза порівняно з 2016 роком - до 12 млрд грн, сумарний чистий прибуток зріс на 28,57% - до 0,7 млрд грн.

Кластеризацію "Укроборонпрому" визначено одним з основних напрямів оголошеної в 2016 році реформи держконцерну. Згідно з планами, в рамках здійснення кластеризації в структурі "Укроборонпрому" планується створення п'яти кластерів: авіабудування; бронетехніки; радіолокації, радіозв'язку, РЕБ; суднобудування та морської техніки; високоточного озброєння та боєприпасів. На початку 2018 року "Укроборонпром" оголосив про початок формування кластера радіолокації, радіозв'язку та РЕБ.

За даними українського парламенту, Верховна Рада планує розглянути в другому читанні проект держбюджету на 2019 рік 22 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА