12:37 28.11.2018

"Нафтогаз" відмовив Рахунковій палаті в доступі до матеріалів компанії

2 хв читати
"Нафтогаз" відмовив Рахунковій палаті в доступі до матеріалів компанії

НАК "Нафтогаз України" не допустила представників Рахункової палати до перевірки компанії, повідомив голова відомства Валерій Пацкан під час урядового засідання в середу, звернувшись до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відреагувати на цю ситуацію.

"Рахункова палата розпочала аудит компанії "Нафтогаз". Нас не допустили до перевірки. Хоча згідно зі статтею 8 закону про Рахункову палату всі члени РП повинні мати доступ до всіх баз, створених за рахунок держбюджету", - сказав він.

У свою чергу прем'єр-міністр запевнив, що зацікавлений у максимальній публічності та відкритості державних компаній.

"Якщо буде необхідність в окремому розпорядженні уряду, щоб відкрити інформацію для Рахункової палати, ми це зробимо", - зазначив В.Гройсман.

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун, у свою чергу, наголосила на тому, що Рахункова палата цього року шість разів здійснювала аудит підвідомчого їй міністерства. "А за деякими програмами - двічі", - додала вона.

"Я думаю, що вони (Рахункова палата - ІФ) мають почати дивитися там, де повинні, а не переслідувати міністерства, які здійснюють реформи", - сказала У.Супрун.

Зі свого боку В.Пацкан зазначив, що контрольні заходи було заплановано попереднім складом відомства, а в нинішньому складі воно планує до 1 грудня затвердити новий план.

"Те, що було сплановано, ми маємо опрацювати... А на наступний рік сплануємо нові заходи", - сказав він.

Після засідання Кабміну В.Пацкан під час спілкування з журналістами уточнив, що перевірка стосується діяльності керівництва "Нафтогазу", зокрема виписаних премій.

"Ми максимально досліджуємо всю складову діяльності керівництва компанії", - сказав він, відповідаючи на запитання "Інтерфакс-Україна" про предмет перевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА