Економіка

Мінфін України заперечує вплив воєнного стану на зниження рівня митних надходжень 28 листопада

 Міністерство фінансів заперечує вплив запровадження воєнного стану на зниження рівня митних надходжень 28 листопада, пояснюючи це особливістю тижневої динаміки таких надходжень.

Як зазначає міністерство в повідомленні на сайті, 26 листопада до загального фонду держбюджету надійшло 1,6 млрд грн митних надходжень, 27 листопада - 1,7 млрд грн, 28 листопада - 1,34 млрд грн.

"Зменшення суми надходжень 28 листопада порівняно з попереднім днем є особливістю надходжень митних платежів протягом тижня: пікові надходження в понеділок-вівторок, падіння з середи до п'ятниці, і жодним чином це не пов'язано із запровадження воєнного стану", - наводить прес-служба Мінфіну слова заступника голови відомства Сергія Верланова.

Мінфін також зазначає, що податкові платежі за 26 листопада становлять 2,2 млрд грн, 27 листопада - 2 млрд грн і 28 листопада - 3 млрд грн за середньоденного збору в листопаді в 2,4 млрд грн.

У відомстві прогнозують перевиконання планового надходження до загального фонду держбюджету за підсумками листопада-2018, зазначається в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ