17:47 07.12.2018

Суд зняв арешт із майна Промінвестбанку

2 хв читати

Київський апеляційний суд зняв арешт із майна ПАТ "Промінвестбанк" (ПІБ, Київ), який було накладено в рамках рішення Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 року про арешт акцій українських "дочок" російських банків за участю держави.

Як повідомляється на веб-сайті фінустанови, відповідне рішення було ухвалено 6 грудня 2018 року.

"Законні інтереси ПАТ "Промінвестбанк" у зазначеній справі відновлено в повному обсязі. Банк і надалі захищатиме свої інтереси та інтереси вкладників усіма доступними способами в рамках чинного законодавства України", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва 5 вересня вирішив накласти арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку (всі - Київ). Це рішення ухвалено через заяву про забезпечення позову екс-голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній, що мали активи в Криму, про визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) від 2 березня про стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.

Серед позивачів, зокрема, компанії "Аеробуд", "Крим Девелопмент", "Нива-тур", "УБК-Інвест", "Едельвейс-2000", ПП "Планета", "Приватофіс", "Приватленд", "Дан-Панорама", "Санаторій Енергетик", КУА "Фінансовий капітал" і КУА "Фінансовий вектор".

Ухвалою суду від 5 вересня ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку також заборонено здійснювати ліквідацію або реорганізацію юридичної особи, здійснювати будь-які дії, спрямовані на відчуження належного банкам рухомого та нерухомого майна, зокрема, за договорами купівлі-продажу, обміну, дарування тощо.

Зазначений вище розгляд ініціювали позивачі проти РФ 19 червня 2015 року на підставі угоди між урядами РФ та України від 27 листопада 1998 про захист інвестицій російсько-українського двостороннього інвестдоговору (ДІД) та відповідно до регламенту UNCITRAL.

Позивачі стверджували, що РФ порушила свої зобов'язання шляхом прийняття з серпня 2014 року заходів, які перешкоджали їхнім інвестиціям в об'єкти нерухомості, що розташовуються в Криму, і в кінцевому рахунку призвели до експропріації цих інвестицій.

Згідно з матеріалами справи, Гаазький арбітраж присудив позивачам сумарно близько $130,5 млн компенсації за нерухомість, $9,2 млн компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на зазначені суми за ставкою 12-міс. LIBOR+1% складних відсотків щорічно.

Київський апеляційний суд почав функціонувати 3 жовтня 2018 року. Його заснували замість ліквідованих відповідно до указу президента від 29 грудня 2017 року Апеляційного суду Києва та Апеляційного суду Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА