Економіка

НБУ розраховує на позитивне рішення МВФ і прогнозує надходження до 25 грудня

Національний банк України (НБУ) розраховує на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо продовження співпраці з Україною та очікує надходження першого траншу за новою програмою stand-by до 25 грудня, заявив глава центробанку Яків Смолій.

"Засідання ради директорів МВФ заплановано на вівторок, 18 грудня, де буде розглядатися українське питання. Ми очікуємо позитивне рішення за програмою stand-by на заміщення чинної на сьогодні програми EFF і очікуємо, що черговий транш надійде після прийняття рішення до Різдва (25 грудня)", - сказав він під час брифінгу в Києві в четвер.

Глава НБУ додав, що сума першого траншу за програмою stand-by, за попередніми оцінками, становитиме $1,4-1,9 млрд. Остаточна сума буде відома після засідання ради директорів.

Як повідомлялося, Україна розраховує на прийняття радою директорів Фонду в грудні рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що спливала в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько $3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли країну очікують також пікові виплати за зовнішнім боргом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ